×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vad gör egentligen en koordinator?

2017-11-30

Tidningen Vision nr 8 2017. Fem frågor till Monica Wahlström och Hanna Gustafsson, administrativa koordinatorer och medicinska sekreterare på kirurgkliniken i Blekinge.

– Jobbet som administrativ koordinator handlar främst om att hitta snabba besökstider till patienter så att väntetiderna i cancervården blir kortare. Vi är två som delar på en koordinatortjänst och jobbar resten av tiden som medicinska sekreterare. Om en person söker till primärvården med makroskopiskt blod i urinen och man misstänker cancer, så skickas en remiss direkt till koordinatorn. Vi ser till att patienten kommer in till urologen inom en vecka och får en tid att göra cystoskopi och skiktröntgen av njurarna. Patienten ska inte behöva vänta flera veckor från första till andra besöket, svara Monica Wahlström.

Är det en ny tjänst?

– Ja, vi är de första medicinska sekreterarna i Blekinge Landsting som är koordinatorer. Det är vanligtvis en sjuksköterska som är koordinator för SVF, standardiserat vårdförlopp (se faktaruta), men kirurgkliniken ansåg att medicinska sekreterare kunde avlasta kontaktsjuksköterskorna genom att sköta de administrativa uppgifterna.

Har ni själva utvecklat jobbet?

– Ja, vi startade i våras och jobbar nu in rutinerna. Vi har startat i liten skala på urologen och tar hand om två diagnoser, prostatacancer och blåscancer. Senare ska vi utvärdera rutinerna och se hur det fungerar.

Vad är roligt med jobbet?

– Det är omväxlande och jättespännande att kirurgkliniken är först i Blekinge med medicinska sekreterare som koordinator. Det är bra att satsa på sekreterarna vad gäller administration och sjuksköterskorna blir avlastade.

Kommer det att bli fler koordinatorer i framtiden?

– Flera andra på kirurgkliniken är intresserade och om allt fungerar önskar nu  mag/tarm-teamet att ta del av koordinatortjänsten.     

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Monica Wahlström och Hanna Gustafsson

Yrke: Administrativa koordinatorer och medicinska sekreterare.
Arbetsplats: Kirurg kliniken i Blekinge.
Bästa arbetsredskap: Datorn, men även läkare och sjuksköterskor i teamen som delar med sig av kunskaper som vi inte har, allt för att patienterna ska få rätt och bra information.

Vad är ett standardiserat vårdförlopp?

Standardiserade vårdförlopp, SVF, ska minska väntetiderna från välgrundad misstanke om cancer, till behandling. Det är en nationell satsning inom cancervården som pågår mellan 2015–2018.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb