×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Kompetens­utvecklingen för 
medicinska sekreterare är ­eftersatt.
Foto: Mostphotos

    Kompetens­utvecklingen för medicinska sekreterare är ­eftersatt. Foto: Mostphotos

Svårt få tid till att lära nytt

2017-11-30

Tidningen Vision nr 8 2017. Kraven på vad en medicinsk sekreterare ska kunna är stora. Trots det är det ingen enkel match att få ledigt för att förkovra sig på arbetstid. Det menar Helena Zander Ögren, förbundsordförande för Läkarsekreterares och Sjukvårdsadministratörers förbund, LSF.

För många medicinska sekreterare är det ingen självklarhet att kunna komma ifrån jobbet för att delta i kompetensutveckling eller i yrkesrelaterade konferenser. Andra yrkegrupper inom vården har ofta lättare att få ledigt för detta. Det menar Helena Zander Ögren, förbundsordförande för Läkarsekreterares och sjukvårdsadministratörers förbund, LSF, som märkt av detta under många år.

– Det är ett problem och har varit det i många år, säger hon.

Skälen till det är många. Det kan till exempel handla om att det är svårt att få ledigt om man jobbar som ensam medicinsk sekreterare eller tillsammans med en eller två kolleger på en liten arbetsplats. Andra förklaringar kan vara att man inte tror att det är någon idé att be om lov att få åka iväg eller att cheferna inte förstår yrkesgruppens behov av kompetensutveckling, menar Helena Zander Ögren.

– Många chefer för medicinska sekreterare inom vården är i de nya organisationerna sjuksköterskor. De har inte samma insikt som någon med samma yrke vad vi behöver för att utvecklas i vårt jobb. På grund av det här är kompetensutvecklingen för vår yrkesgrupp eftersatt på många ställen, säger hon.

Utbildningar inom svenska språket, engelska, latin och juridik är kompetensutveckling som ofta efterfrågas, enligt Helena Zander Ögren.

– Att vidareutbilda sin personal borde vara viktigt för arbetsgivarna. Men även Vision skulle driva på mer i frågan tycker jag.

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb