×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Margareta Winberg utreder framtidens socialtjänstlag Foto: Noella Johansson/TT

    Margareta Winberg utreder framtidens socialtjänstlag Foto: Noella Johansson/TT

Stramar upp lagen

2017-11-29

Tidningen Vision nr 8 2017. Ett tydligare fokus på förebyggande arbete och bättre möjligheter för kommunernas socialarbetare att göra insatser som stämmer med deras professionella bedömningar. Det är två huvudspår i den pågående utredningen om framtidens socialtjänstlag.

Det berättade utredaren och före detta statsrådet Margareta Winberg på en socialarbetardag i Sollentuna i mitten av november.

Sedan den nuvarande lagen infördes 1982 har den förändrats i detaljer närmare 200 gånger och är därför inte längre den ramlag den ursprungligen var, påpekade hon.

– När det händer något i samhället vill politiker visa handlingskraft och då ändrar man i lagen, sade Margareta Winberg.

En effekt av det är att socialtjänsten ägnat allt mer tid åt myndighetsutövning och akuta insatser på bekostnad av det förebyggande arbetet. Nu ska utredningen undersöka hur en framtida lag kan lägga större vikt vid förebyggande åtgärder. Ett fokus som kommunerna inte ska kunna släppa i besparingstider.

Margareta Winberg ifrågasatte också att det ännu 2017 är politiker som fattar beslut i enskilda individärenden. Därför kommer utredningen också att titta på hur en ny lag kan utöka mandatet för professionen, men också för brukarna.

Utredningen ska vara klar i december 2018. Men redan i mars kommer ett delbetänkande om förebyggande arbete.  

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb