×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Ida Pettersson (till vänster) och Caroline Sars hoppas på att lönerna fortsätter klättra. Foto: Alexander Von Sydow

    Ida Pettersson (till vänster) och Caroline Sars hoppas på att lönerna fortsätter klättra. Foto: Alexander Von Sydow

Nöjda med sitt lönelyft

2017-11-28

Tidningen Vision nr 8 2017. Förra året hade Region Örebro de den lägsta medellönen i landet för tandsköterskor. Men nu finns tecken på att det börjar ljusna. I år ökade snittlönen med nästa en tusenlapp.

Tandsköterskorna i Region Örebro har under de senaste fem åren haft en blygsam löneutveckling, jämfört med samma yrkesgrupp i de flesta andra landsting/regioner. Det visar en granskning som Tidningen Vision tidigare gjort.

Förra året hade de också den lägsta medellönen i landet. Men efter årets lönerevision verkar det som att det börjar ljusna. I snitt ökade medellönen mellan 2016 och 2017 med 927 kronor eller 3,8 procent.

Caroline Sars, profylaxtandsköterska på Folktandvården i Kumla, är glad över årets lönepåslag.

– Jag är jättenöjd och hoppas förstås att jag ska få fortsätta att klättra, säger hon.

Även Ida Pettersson, tandsköterska på samma klinik, är nöjd med den löneökning hon fått. Men lönen i sig på 23 000 kronor tycker hon är så låg att hon överväger att byta yrke.

– Jag är ensamstående med tre barn och det är tufft att få det att gå runt med den lön jag har. Det är jättesorgligt att det är så dåligt betalt, eftersom jag stortrivs med att vara tandsköterska, säger hon.

Linnea Nilsdotter, tandsköterska och förtroendevald för Vision, framhåller att påslaget var bra men att grundlönerna är för låga.

– Det absolut viktigaste nu är att det här fortsätter. Det vill säga, att vi även fram­över kommer att vara prioriterade i löneöversynerna, säger hon.

Tandvårdsdirektör Göran Stegersjö vill dock inte säga något om vilka grupper som kommer att lyftas i framtiden.

– Vi visste att vi låg illa till och argumenterade inför årets lönerevision för att få göra en satsning. Det fick vi gehör för hos politikerna. Därför kunde vi höja lönerna. Hur det blir 2018 kan jag inte säga något om.

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

På jumboplats förra året

  • Medellön tandsköterskor och ortodontiassistenter i Region Örebro 2016: 24 159 kronor. Region Örebro var 2016 den region/landsting som hade den lägsta medellönen i landet.
  • Medellön för tandsköterskor och ortodontiassistenter i Region Örebro 2017: 25 086 kronor. Medellönen har ökat med 927 kronor eller 3,8 procent. Hur Örebro kommer att rankas i jäm­förelse med andra regioner/landsting är ännu inte klart.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb