×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Diakonen Emma ­Norling har själv 
varit sjuk på grund av jobbet. Foto: Lasse Nilsson

    Diakonen Emma ­Norling har själv varit sjuk på grund av jobbet. Foto: Lasse Nilsson

Mäter stress i kyrkan

2017-11-28

Tidningen Vision nr 8 2017. Hur mår präster och diakoner på jobbet? Det har 3 600 anställda i Svenska kyrkan över hela landet fått svara på i en kartläggning som Centrum för tillämpad arbetslivsforskning, CTA, vid Malmö högskola nu gör.

Personer som jobbar i kontaktyrken, med andra människor, löper stor risk att drabbas av psykisk ohälsa i jobbet. Präster och diakoner är bland dem som ligger högst i Försäkringskassans statistik.

– Vi hoppas att resultaten från undersökningen ska kunna vara ett underlag till diskussioner om den psykosociala arbetsmiljön ute på arbetsplatserna i församlingarna, säger Anders Edvik, lektor på CTA.

I frågorna som diakonerna och prästerna fått svara på utgår forskarna från krav och resurser i jobbet; tycker de att jobbet känns meningsfullt, får de stöd från chefer och kolleger och finns det möjlighet till återhämtning efter perioder med hög arbetsbelastning? 

Emma Norling är diakon i Gustavsberg-­Ingarö församling. Hon tycker det är bra att forskare undersöker arbetsmiljön.

– Vi har ett påfrestande jobb med tunga ärenden och oregelbundna tider. Det är viktigt med återhämtning, stöd och handledning men frågan är hur det ser ut i verkligheten?

I början av nästa år hoppas Anders Edvik att resultaten ska presenteras för de anställda i Svenska kyrkan.           

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb