×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Jane Fröborn och Susanne Johansson, skyddsombud i Vision respektive Kommunal har över­klagat till förvaltningsrätten. Foto: Marcus Palmgren

    Jane Fröborn och Susanne Johansson, skyddsombud i Vision respektive Kommunal har över­klagat till förvaltningsrätten. Foto: Marcus Palmgren

Larmar om sjukt hus

2017-11-28

Tidningen Vision nr 8 2017. Byggnad 13 på Blekingesjukhuset i Karlskrona är fuktskadad. Det är facken och arbetsgivaren överens om, men meningarna går isär om hur det ska hanteras.

Efter att flera anställda klagat på inomhusmiljön genomförde konsultföretaget Conservator två utredningar under 2016. Bland annat slog man fast att underhållet i byggnad 13, där 200 personer arbetar, är eftersatt och att det krävs akuta åtgärder kring vatten, avlopp och ventilation.

När ingenting hände tog Jane Fröborn, Visions huvudskyddsombud i Landstinget Blekinge, tillsammans med Kommunal initiativ till en riskbedömning som gjordes av Arbets- och miljömedicin Syd. Slutsats: lokalerna är kraftigt fuktskadade och inte lämpliga som arbetsplats.

– Läkarna konstaterar att de som vistas där riskerar hälsoproblem i form av astma, bronkit och luftvägsinfektioner, berättar Jane Fröborn.

I april presenterade landstingsledningen en handlingsplan med åtgärder, bland annat i vilken ordning våningsplanen skulle evakueras. Men kort därefter anlitades en ny konsult som tonade ned hälsoriskerna. Det ledde till en försiktigare handlingsplan där flera verksamheter behålls i byggnad 13 och bara två plan evakueras.

– Vi har fortfarande en handlingsplan där vi ska få nya lokaler om fem till sju år, men fram till dess har vi valt att ha en mer återhållsam strategi, sade Per Johansson, förvaltningschef på landstingsservice stab i en intervju med Blekinge Läns Tidning.

Den reviderade planen möttes med bestörtning av facken. Tillsammans med Kommunal gjorde Jane Fröborn en så kallad 6:6a-anmälan till Arbetsmiljöverket, men fick inget gehör då verket ansåg att arbetsgivaren hade fullgjort sina plikter. Skyddsombuden har nu överklagat beslutet till förvaltningsrätten.

– Ledningen har inte lyssnat på utlåtandet från Arbets- och miljömedicin, som har gjort den mest professionella bedömningen. Flera anställda mår dåligt och har symptom som de själva relaterar till inomhusmiljön. Nu måste arbetsgivaren ta sitt ansvar, säger Jane Fröborn.              

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb