×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kräver slut på sexismen

2017-11-28

Tidningen Vision nr 8 2017. Våldtäkt, verbala kränkningar och tafsande äldre män. Nu sällar sig drygt 1 500 kvinnor i fackförbundsvärlden till ett upprop under vinjetten #inteförhandlingsbart.

”Vår rörelse har lika stora problem med sexism och sexuella trakasserier som övriga samhället. Vi har samlat vittnesmål om våldtäkter, grova övergrepp och sexuella trakasserier. Gärningsmännen är ledare, anställda och förtroendevalda i våra egna förbund.”

”Vi kräver ett slut på sexismen och tystnadskulturen, det är #inteförhandlingsbart.”

Så inleds uppropet som skrivits under av en majoritet av de kvinnliga förbundsordförandena inom LO och TCO och av ett stort antal förtroendevalda. Initiativtagare är Jenny Bengtsson, fd förbundsstyrelseledamot och avdelningsordförande i Hotell- och restaurangfacket.

Varför tog du initiativet till uppropet?

–För att det räcker nu. Det var dags och det är så många andra som banat vägen.

Är du överraskad över vittnesmålen?

– Att läsa de här vittnesmålen har varit fruktansvärt, men ännu mer fruktansvärt är att jag inte blev överraskad.

Cementeras inte bilden av facket som ett gäng gubbar som super och sextrakasserar?

– Jag funderade väldigt mycket innan över att det kan skada vår rörelse, men som vi skriver i uppropet så gör vi det här av kärlek till facket. Om inte vi kvinnor får vara med på likvärdiga villkor så kommer det inte att finnas någon fackföreningsrörelse.

Vad krävs för förändring?

– Många har fått upp ögonen för att det inte handlar om några enskilda fall. Samtidigt krävs lite mer än man tror eftersom flera vittnesmål handlar om våldtäkter och grova sexuella övergrepp. De högsta ledarna behöver statuera exempel. Man kan inte hålla på och skydda förövare.

Visions ordförande Veronica Magnusson tvekade inte att skriva under uppropet:

– Jag skrev på i solidaritet med alla som utsätts, för att jag känner igen mig och för att tystnadskulturen måste brytas om vi ska få en förändring.

Hur ska Vision jobba vidare?

– Det här blir en möjlighet att lyfta alla verktyg som finns för att jobba förebyggande och åtgärdande mot sexuella trakasserier. Diskrimineringslagen, Arbetsmiljölagen och Föreskriften om social och organisatorisk arbetsmiljö kan och ska användas. Via utbildningar, samtal, rådgivning, förhandlingar och engagemang kommer vi att vara en kraft som bidrar till att det är nya tider nu.        

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb