×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Per Helgesson jobbar på Porten. Där serverar Örebro Stadsmission mat som skänkts av lokala handlare och bagerier. I jul hålls öppet julafton och juldagen. Foto: Alexander von Sydow

    Per Helgesson jobbar på Porten. Där serverar Örebro Stadsmission mat som skänkts av lokala handlare och bagerier. I jul hålls öppet julafton och juldagen. Foto: Alexander von Sydow

Jobbar med de osynliga

2017-11-29

Tidningen Vision nr 8 2017. Det finns osynlig absolut fattigdom i Sverige, trots att regeringen påstått motsatsen. Det hävdar Sveriges Stadsmissioner. En av dem som möter de ”osynliga” är Per Helgesson på Örebro Stadsmission.

Hur märker du den osynliga fattigdomen?

– Vår traditionella målgrupp är akut hemlösa och missbrukare. Men nu kommer också fler långtidssjukskrivna, långtidsarbetslösa och andra som verkligen lever på marginalen. Ett konkret exempel är en kvinna som har jobbat halvtid, tagit hand om barnen och en man som druckit lite för mycket. Hon har nu pension och får i stort sett inget. Det är människor som inte ska synas, om man säger det lite hårt. Dem ser vi.

Vad kan din verksamhet göra för att hjälpa?

– Vi öppnar klockan nio med en kort andakt och musik. Sedan serverar vi frukost och man får anmäla sig till lunch. Då kan vi ta emot 30 gäster och redan vid tiotiden brukar platserna vara fyllda. Det finns chans att duscha och tvätta kläder och vi kan ställa upp för motiverande samtal eller hjälpa till med myndighetskontakter. Vi stänger klockan ett.

Hur påverkar jobbet dig?

– Jag har jobbat här i sju år och trivs väldigt bra, har aldrig tvivlat på att det jag gör är rätt. Våra gäster är ärliga och raka människor; frågar man hur de mår så får man reda på det. Men det innebär också att de ger oss förtroenden som vi måste förvalta genom att bygga upp relationer, och det tar tid. Första halvåret fick jag ägna åt att visa att jag var trovärdig, att du kan kalla mig vad som helst, att jag kan kasta ut dig, men att i morgon är en ny dag och då finns jag och hälsar dig välkommen igen. Det är vad det handlar om. Har det tagit en människa 20 år att rasa till botten ska man inte tro att den ska kunna resa sig igen på ett halvår. Men tyvärr räknar samhället ofta med snabba resultat. Det är en matematik som inte går ihop med mitt etiska tänkande.

Känner du att du kan göra nytta?

– Absolut. Jag kan möta människor på stan och säga att jag saknar dem, men är glad att de inte längre kommer till oss. För då vet jag att det fungerar. Mitt mål är att bli arbetslös, men det här är ett arbete som aldrig tar slut.

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb