×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Birgitta Mossberg och Ulrika Hildensjö känner sig mer uppskattade efter årets lönerevision. Foto: Maria Hansson

    Birgitta Mossberg och Ulrika Hildensjö känner sig mer uppskattade efter årets lönerevision. Foto: Maria Hansson

Glada över lönepåslag

2017-11-29

Tidningen Vision nr 8 2017. De medicinska sekreterarna i Landstinget Dalarna fick 4,1 procent. –Det är jättebra att de vill satsa på oss, säger Ulrika Hildensjö på Ludvika lasarett.

Landstinget Dalarna är ett av de landsting/regioner som gett yrkesgruppen medicinska sekreterare ett relativt stort lönepåslaget i procent. Enligt uppgifter från arbetsgivaren landade ökningen i Dalarna på 4,1 procent, vilket innebär att medellönen nu ligger på 25 450 kronor.

Ulrika Hildensjö arbetar på vuxenpsykiatriska kliniken på Ludvika Lasarett. Hon och hennes fyra kolleger fick sammantaget ett lönepåslag på 5,2 procent. De blev både förvånade och glada över satsningen.

– Det är jättebra att de vill satsa på oss. Det känns som att de har sett oss. Det är väldigt peppande. Det vi gör är viktigt, vi är spindlarna i nätet, säger hon.

Arbetsgivaren förklarar att beslutet att satsa på de medicinska sekreterarna i år hänger samman med de många pensionsavgångarna och att man vill dra sitt strå till stacken för att komma till rätta de med strukturella löneskillnaderna. Men framför allt handlar det om den stora bristen på personal.

– Det är viktigt att ha ett konkurrenskraftigt löneläge för att kunna rekrytera. Vi måste ha löner som ligger i paritet med vad andra landsting betalar, säger förhandlingschef Lennart Hansson-Böe.

Ulrika Hildensjö är förhoppningsfull inför framtiden.

– Jag hoppas att arbetsgivaren ­kommer fortsätta satsa på oss medicinska sekreterare. Jag tycker att medel­lönen borde upp minst ett par tusen­lappar.

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb