×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Ellen Ryckenberg ingår i Tekniksprångets program där nybakade studenter erbjuds betald praktikplats. Just nu arbetar hon på Autoliv i Vårgårda. Foto: Sofia Sabel

    Ellen Ryckenberg ingår i Tekniksprångets program där nybakade studenter erbjuds betald praktikplats. Just nu arbetar hon på Autoliv i Vårgårda. Foto: Sofia Sabel

Dags att rigga för de unga

2017-10-31

Tidningen Vision nr 8 2017. 7 000 blivande tekniker listar plus och minus med framtida arbetsplatsen. Balans mellan arbete och privatliv toppar önskelistan.

Balans mellan jobb och fritid, trygg anställning och ständiga utmaningar. Så ser förväntningarna ut på det framtida yrkeslivet för ungdomar som funderar på att gå en teknisk utbildning efter gymnasiet.

7 000 ungdomar som sökt Tekniksprånget ger i en enkät sin syn på det framtida yrkeslivet. Balans mellan arbete och privatliv toppar önskelistan. Därefter kommer en trygg anställning, ständiga utmaningar och att känna att man bidrar till företagets verksamhet, anser både männen och kvinnorna.

Minst viktigt är att uppnå en chefsroll, hög lön och internationella möjligheter.

Ellen Ryckenberg, 20 år, har gått teknisk linje med inriktning design och produktutveckling på gymnasiet. Nu ingår hon i Tekniksprångets program och praktiserar på Autoliv i Vårgårda. Hon ingår i en utvecklingsgrupp med uppgiften att förbättra och utveckla krockkuddarna.

– Efter ett par månaders praktik har jag insett hur viktigt det är med utmaningar och att man har roligt tillsammans. Det är det som ger jobbet mening, säger hon.

De unga männen och kvinnorna har dock olika förväntningar på sina framtida arbetsgivare. Att de värnar miljön och arbetar aktivt med mångfald är viktigare för kvinnor än för män.

– Det skulle kännas svårt att som tjej uppleva att man inte får stöttning av arbetsgivaren. Självklart vill jag vara på ett ställe där kvinnor har samma möjligheter att utvecklas och kunna bli chefer, säger Ellen Ryckenberg.

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb