×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

”Antingen sover du här eller i din egen säng”

2017-11-28

Tidningen Vision nr 8 2017.

Det var mitt första riktiga jobb i Östersund och ledningsgruppen, bestående av enbart män, var på besök från Stockholm. Medarbetare och ledning begav sig ut med båt till en ö för konferens med övernattning. Det kändes kul med konferens och jag var ganska så förväntansfull. Men tyvärr så smög sig sunkigheterna på redan under första aktiviteten.

Konferensen inleddes med ett föredrag om personlig utveckling. Ledningsherrarna måste ansett sig färdigutvecklade, för i stället för att rikta blicken inåt var de fullt upptagna med att kleta med fingrarna i mitt hår. Detta parallellt med exotifierande kommentarer som, ”känn på det här svarta håret, vilken fantastisk tjocklek”.

Eftermiddagen fortsätter med att vi delas in i grupper. Jag hamnar i samma grupp som vd:n för bolaget som gång på gång ger mig ovälkomna utseenderecensioner och överdrivet uppmuntrande kommentarer.

I stället för att göra det rätta och säga ifrån, känner jag mig nödgad att ta ansvar för att inte han ska känna sig dum. Jag ler och skrattar bort kommentarerna.

Aktiviteterna tar slut och middagen tar vid. Alkoholen flödar och ledningsherrarnas blickar blir mindre och mindre diskreta för varje glas. Efter många timmars festande hamnar ett tiotal av oss i vd:ns rum. Vid det här laget är chefsmännen så pass berusade att de inte ens bemödar sig med att vara subtila.

Så småningom droppar en och en av för att gå till sängs. När det blir min tur att säga godnatt lyfter vd:n på täcket samtidigt som han hasplar ur sig ”du får välja, antingen sover du här eller i din egen säng?”. Vid det här laget är även jag onykter och lite mindre benägen om att han skulle känna sig bekväm varför jag svarar ”jag tror varken att din fru eller jag tycker att det är en bra idé”. Han rycker på axlarna och jag lämnar rummet lättad över att snart ligga i min egen säng.

Det som hände mig är inte något unikt. Vi är många som varit i liknande situationer. Svenska arbetsplatser kryllar av snuskhumrar med makt som fått härja på alldeles för länge.

Förhoppningsvis leder metoo till att fler vågar anmäla sexuella trakasserier. Det är ett bra sätt att lyfta ansvaret från sig själv till den det faktiskt berör.

Amanda Lundeteg är VD för Allbright, en partipolitiskt obunden och icke-vinstdrivande stiftelsesom jobber för jämställdhet i näringslivet.

Amanda Lundeteg

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb