×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

  • Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Foto:Colourbox

    Foto:Colourbox

Oro bland brittiska fack

2017-04-10

Tidningen Vision nr 3 2017. Brexit riskerar att urholka arbetsvillkor.7,4 miljoner anställda kan gå miste om extra semesterdagar och att hundratusentals anställda skulle kunna tvingas arbeta mer är 48 timmar per vecka.

När Storbritannien lämnar EU om ett par år riskerar britternas arbetsrättsliga skydd att bli sämre. Det beror på att den så kallade EU-spärren försvinner, det vill säga EU-lagstiftningen som utgör ett extra skydd för hur mycket man får försämra de arbetsrättsliga reglerna.

Den brittiska regeringen med premiärminister Theresa May i spetsen har dock lovat att EU-lagstiftningen ska kvarstå i brittisk lag och att allt ska fortsätta som nu. Men den brittiska fackliga centralorganisationen TUC varnar för vad som kan hända när Brexit blir verklighet.

Deras beräkningar visar att 7,4 miljoner anställda kan gå miste om extra semesterdagar och att hundratusentals anställda skulle kunna tvingas arbeta mer är 48 timmar per vecka. Dessutom riskerar skyddet för gravida och nyblivna föräldrar att försämras.

I och med att EU-spärren försvinner är det inget som hindrar nuvarande eller kommande regeringar från att byta åsikt i frågan och att göra förändringar i arbetsrättslagstiftningen.

Någon omedelbar fara för att britternas arbetsrättsliga skydd ska äventyras finns alltså inte, men det är en viktig framtidsfråga för Europa att bevaka att det inte blir så, anser TCO:s ordförande Eva Nordmark.

– Det är en kärnfråga att våra fackliga brittiska kolleger och löntagare får behålla sina rättigheter. Vi ska inte konkurrera med oschysta villkor, säger Eva Nordmark.          

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb