×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

  • Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Fördelen med nätverket är att det är väldigt produktivt, att vi diskuterar aktuella frågor och att det inte bara är en social mötesplats, säger Cecilia Håkansson.
Foto: Magnus Torle

    Fördelen med nätverket är att det är väldigt produktivt, att vi diskuterar aktuella frågor och att det inte bara är en social mötesplats, säger Cecilia Håkansson. Foto: Magnus Torle

Nätverk ger stöd i ensamroll

2017-04-11

Tidningen Vision nr 3 2017. Kommunsekreterare i Skånska kommuner startade ett nätverk där de utbyter erfarenheter med varandra på möten, mejl och via Facebook.

För två år sedan fick Stefan Didrik, då kommunsekreterare i Trelleborg, idén att skapa ett forum där han och kolleger i andra kommuner kunde utbyta erfarenheter.

– Som kommunsekreterare i en liten kommun är man ganska ensam och har ett tungt ansvar mot kommunalråden. Ingen annan har förståelse för din tjänst och det kan behövas ett nätverk för att utbyta erfarenheter, säger Stefan Didrik.

Kolleger från regionens samtliga 33 kommuner bjöds in. Gruppen etablerades snabbt, och även om Stefan Didrik i vintras gick vidare till ett nytt jobb i Västra Götaland finns nätverket kvar. De ses en gång i halvåret och kommunicerar också via en mejlgrupp och på Facebook i en sluten grupp.

– Det är jättebra. Visst har jag nämndsekreterare som kolleger, men jag är ensam i min övergripande roll i kommunen, säger Cecilia Håkansson, kommunsekreterare i Perstorp.

Vilka frågor diskuterar ni?

– Senast pratade vi mycket om valsystem, hur man rekryterar valförrättare, arvodering med mera. Men det kan vara allt möjligt som är aktuellt.

Även andra regioner har nätverk för nämnd- eller kommunsekreterare. Till exempel Region Jönköping och kommunalförbundet i Göteborg. Men där organiseras det inte som i Skåne av kommunsekreterarna själva.

Det förekommer också landsövergripande forumträffar där kommunsekreterare kan träffas.

– Ja, men de är oftast i Stockholm. Jag tycker det tar för mycket tid, säger Cecilia Håkansson.     

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb