×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

  • Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Jeanna Lindblom blev handplockad till projektet med IT-ronder. Om ett år ska man ha hunnit med alla kliniker.
Foto: Morgan Karlsson

    Jeanna Lindblom blev handplockad till projektet med IT-ronder. Om ett år ska man ha hunnit med alla kliniker. Foto: Morgan Karlsson

Lyfter andras arbetsmiljö

2017-04-11

Tidningen Vision nr 3 2017. Blekinge sjukhus har utarbetat en egen metod för att minska datastrulet. Tre dagar i veckan ägnar en IT-tekniker och en systemutvecklare åt att förbättra teknik och system på sjukhusets arbetsplatser.

På Blekinge sjukhus har man utarbetat en egen metod för att förbättra den digitala arbetsmiljön. Tre dagar i veckan ägnar IT-tekniker Jeanna Lindblom och systemutvecklare Sten-Åke Gustavsson åt att gå igenom tekniken och förbättra systemens funktioner på sjukhusets arbetsplatser. Ronden sker i flera steg där man först byter datorer med dålig prestanda, därefter gör en enkät som följs upp med ett möte med personalen.

– Tidigare inledde man med att fråga personalen om vilka IT-problem de hade. Det visade sig att mycket berodde på gammal och dålig hårdvara, så nu börjar jag med att byta ut datorer och skärmar som är äldre än fem år, säger Jeanna Lindblom.

Och vilka funktioner har ni kunnat förbättra?

– Till exempel vill många kunna läsa sina scheman hemifrån. Hittills har det krävt distansaccess, men nu har det beslutats att det ska bli möjligt, säger Jeanna Lindblom.

Ytterligare ett moment i ronden är skuggning där ett par anställda följs under en arbetsdag. Jeanna Lindblom och Sten-Åke Gustavsson har tagit rygg på läkarna.

– Det ger oss en väldigt bra inblick i hur hårt tryck det är på vissa funktioner, hur snabbt de växlar program och hur flitigt datorerna används, vilket ställer krav på system och hårdvara.

Än så länge har man hunnit med två av 17 kliniker på sjukhuset. Och responsen har varit god.

– Det är otroligt kul. Personalen är jättetrevlig och tar emot oss med öppna famnen.     

 

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb