×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

  • Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Bukurie Haxhimehmedi.

    Bukurie Haxhimehmedi.

Hur många olika språk talas i Borås?

2017-04-11

Tidningen Vision nr 3 2017. Hallå där, Bukurie Haxhimehmedi, mångfalds­utvecklare i Borås kommun.

– Det kan vara kring hundra. De vanligaste språken utöver svenska är finska, arabiska, albanska, persiska, bosniska, somaliska och kurdiska. Borås har lång erfarenhet av att ta emot människor från andra länder, förut var det arbetskraftsinvandrare och under senare tid flyktingar från krig och förföljelse.

Vad gör en mångfaldsutvecklare?

– Jag föreläser för nämnder, förvaltningar, skolor, kommunala bolag och organisationer. Mitt jobb är att sprida saklig information. Med kunskap och fakta kan man motverka att främlingsfientlighet och fördomar breder ut sig.

Är det mycket rykten och osaklighet i svang?

– Ja, tyvärr. Då och då börjar rykten spridas, det kan vara fördomar eller rena missuppfattningar om hur många flyktingar som ska komma till Borås eller att de nyanlända inte har någon utbildning. Min uppgift är att förklara hur det ligger till. 

Är det någon satsning som du är särskilt stolt över?

– Vår fadderverksamhet. De nyanlända vill komma in i samhället, men vet ofta inte hur de ska bära sig åt. Vi matchar nyanlända med etablerade boråsare vilket ger ett utbyte av kultur men också en möjlighet för den som är ny i Sverige att snabbare lära sig svenska.

Du är själv från Kosovo, underlättar det ditt arbete?

– Det kan nog vara en fördel. Jag vet själv hur det är att komma till ett nytt land eftersom jag kom hit för 25 år sedan. Jag kan vara en förebild eftersom jag har en liknande bakgrund och har etablerat mig i det svenska samhället.          

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Bukurie Haxhimehmedi

Ålder: 31 år.
Yrke: Mångfalds­utvecklare.
Arbetsplats: Borås Stad, Arbetslivs­förvaltningen.
Familj: Sex syskon, mamma och pappa.
Bor: Lägenhet i Borås.
Gör på fritiden: Umgås med familj och vänner. Tränar.
Drivkraft i jobbet: Brinner för att jobba med socialt arbete och med människor.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb