×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

  • Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Med en inspirationsdag för hållbart arbetsliv har Caroline Beckman och Emelie Lundin lockat fram många förslag på väg mot drömarbetsplatsen. 
Foto: Dragan Mitrovic

    Med en inspirationsdag för hållbart arbetsliv har Caroline Beckman och Emelie Lundin lockat fram många förslag på väg mot drömarbetsplatsen. Foto: Dragan Mitrovic

De fick fart på engagemanget

2017-04-11

Tidningen Vision nr 3 2017. Mycket kvar att göra, men några steg närmare dröm­arbetsplatsen har tagits på individ- och familjeomsorgen i Vänersborg. Engagemanget för att förändra har tagit fart.

I början av februari samlades alla på IFO i Vänersborg till det som kallades en inspirationsdag för ett hållbart arbetsliv.

Förmiddag eller eftermiddag för de flesta, heldag för chefer och verksamhetsutvecklare. Sen diskuterade drygt 200 personer framtidens arbetsplats och vad som kan förbättras.

Inte för att Vänersborg sticker ut.

– Det är inte sämre här än på många andra håll. Men bara för att vi inte har det värst ska man inte vara nöjd med att vara ett medelmåttigt socialkontor, säger Caroline Beckman.

– Vi ska så klart sträva efter att vara det bästa, säger Emelie Lundin.

Båda är socialsekreterare, aktiva i Visions avdelningsstyrelse och initiativtagare till inspirationsdagen.

Tillsammans hade de känslan att det var dags, för såväl arbetsgivaren som för medarbetarna, att rycka upp sig, att komma bort från vad de uppfattade som en lite passiv attityd till förändringar. Anställda som klagar på låg lön och svårigheter att rekrytera med inställningen: ”nån borde göra nåt, vad gör ni i facket”? Arbetsgivare som möter slitna medarbetare med hållningen: ”det är tufft på ett socialkontor, klarar man inte det är det kanske dags för ett annat jobb.”

I stället ville de försöka väcka ett engagemang att förbättra.

Så de kom med förslaget att ordna en inspirationsdag. Både arbetsgivare och medarbetare var positiva.

– Till ledningen sålde vi in idén med att det finns ett gemensamt intresse hos arbetsgivare och medarbetare att skapa engagemang för förändring. Det är inte facket mot arbetsgivaren. Båda vill ha medarbetare som trivs och mår bra, säger Caroline Beckman.

Kommunens socialchef, IFO-chefen och socialnämndens ordförande var med som inledningstalare. En viktig signal, tycker Caroline Beckman och Emelie Lundin, om att de ville höra vad personalen har att säga.

Nu finns resultatet från dagens diskussioner samlade i en rapport, med en lång rad förslag på förbättringar.

Några behöver tas upp på ledningsgruppsnivå. Dit hör till exempel kravet på att cheferna ska ha mer tid för sina medarbetare; en punkt där det redan hänt saker sedan ytterligare en tjänst inrättats för att avlasta i chefsledet.

En annan fråga handlar om friskvårdstimme. Den tänker Vision ta till intresseförhandling.

– Det är inte direkt jippi från arbetsgivarens sida. Men det är en gratis grej för dem; alla måste ju göra sitt jobb ändå, säger Caroline Beckman.

Ytterligare idéer rör yrkesintroduktion och mer varierade arbetsuppgifter. Färre ska bli fast i ständig ärendehantering, fler ska kunna varva med utvecklingsarbete. En annan handlar om arbetstid. Släpp kravet på kontorstid åtta till fem. Varför inte kunna välja att jobba sju till fyra i stället, eller att sköta vissa uppgifter hemifrån.

På en annan nivå finns frågor som medarbetarna kan ta med sig till APT. Då handlar det till exempel om gemenskap och diskussionsklimat, förklarar Emelie Lundin.

– När man har ett tungt arbete är det viktigt att kunna träffas och få lite avkoppling. Och det ska gå att ta upp saker man inte tycker fungerar utan att det leder till problem.

Emelie Lundin och Caroline Beckman tycker att inspirationsdagen blev lyckad.

Nu väntar närmast intresseförhandlingen om friskvårdstimme och kontakter med andra kommuner för att ta reda på hur de arbetar med introduktion och hur arbetsuppgifterna kan göras mer varierade. De siktar ett år framåt.

– Då har vi argument för hur vi ska driva de frågorna vidare. Vi har en friskvårdstimme och det finns många engagerade medarbetare som trivs på arbetsplatsen och som inte ger sig, säger Emelie Lundin.         

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb