×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

  • Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Tandsköterskorna Marie Hellberg, Izabell Roos och Ulrika Vennström i Region Örebro är frustrerade över att deras löner ligger lägst i landet. Foto: Rickard Kilström

    Tandsköterskorna Marie Hellberg, Izabell Roos och Ulrika Vennström i Region Örebro är frustrerade över att deras löner ligger lägst i landet. Foto: Rickard Kilström

”Dags uppvärdera deras yrken”

2017-04-10

Tidningen Vision nr 3 2017. I årets avtalsrörelse har Vision lagt särskilt fokus på att öka lönespridningen och lönen bland ­medicinska sekreterare och tandsköterskor. Ett arbete som fått extra tyngd på grund av ­bristen på yrkesgrupperna.

Lönespridningen, det vill säga skillnaden mellan den högsta och den lägsta lön som betalas ut, är generellt sett liten bland medicinska sekreterare och tandsköterskor.

Det innebär att den som exempelvis tar på sig nya arbetsuppgifter och gör allt för att visa framfötterna på jobbet ofta inte har så mycket för det lönemässigt inom dessa yrken. Det vill Vision ändra på.

– Vi jobbar för att tillsammans med arbetsgivarna få till konkreta åtgärder som kan öka lönerna och lönespridningen. Det vi kan se är att lönerna ökar i de landsting som sätter upp tydliga målsättningar för detta, säger Karl Lundberg, biträdande förhandlingschef på Vision.

Att det just nu råder stor brist på yrkesgrupperna är en fördel, menar Karl Lundberg.

– Lönen är ju delvis beroende av marknaden. Det är självklart lättare att driva på lönerna när det råder brist än när det inte gör det. Samtidigt tycker jag att dessa yrken borde värderas upp lönemässigt utifrån arbetsuppgifter och ansvar, säger han.

Karl Lundberg säger så här om Tidningen Visions granskning av löneökningarna och efterfrågan på yrkesgrupperna i regionerna och landstingen:

– Jag tycker det är lite konstigt att bristen inte fått ett större genomslag på löneökningarna. Samtidigt vet vi att landstingen på senare år har haft en mer ansträngd ekonomi än till exempel kommunerna. Det är också så att det blir kostsamt för arbetsgivarna att höja lönerna för stora yrkesgrupper som dessa.

Lena Hensvik, forskare i nationalekonomi och anställd vid Institutet för arbetsmarkands- och utbildningspolitisk utvärdering, blir dock inte överraskad.

– Nej, inte alls. När det finns få arbetsgivare på en marknad, vilket ju är fallet med landstingen, finns det egentligen inget skäl för dem att höja lönerna. Bristen på konkurrens pressar ner lönerna.

Då väntar arbetsgivarna hellre in i det längsta med att höja lönerna tills bristen blir riktigt akut, enligt Lena Hensvik.

– Men då finns det andra faktorer som håller tillbaka löneökningarna. Som industrins ”märke”, som sätter taket för vilka löneökningar det är tänkt att parterna ska komma överens om. De sifferlösa avtal som finns i dag öppnar dock för större flexibilitet i lönesättningen som kan göra att lönerna ökar mer än ”märket”.

Tipsa webbredaktionen

webbredaktionen@vision.se

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb