×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

  • Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Foto: Viola Björklund, Gislaveds kommun

    Foto: Viola Björklund, Gislaveds kommun

Är du nöjd med nya ­beredskapsavtalet?

2017-04-11

Tidningen Vision nr 3 2017. Andreas Davidsson, driftingenjör i Gislaveds kommun.

– Det är jättepositivt. Vårt nya lokala avtal ger inte bara 23 000 kronor mer per år. Dessutom slipper vi jobba in vår lediga dag.

Hur gick förhandlingen till?

– Vi hade ett gammalt lokalt avtal som gav 48,60 kronor per timme. Jag utgick från en genomsnittlön och räknade ut att ersättningen skulle bli högre om vi i stället gick på det centrala avtalet där beredskapen är en procentsats av lönen. Dessutom upptäckte jag att den extra schablonersättning arbetsledare har var för låg i förhållande till hur mycket vi jobbade.

Så ni sade upp avtalet?

– Ja, men det ledde till att beredskapsschemat ändrades, och att arbetsgivaren krävde att vi tog semester eller kompledigt den lagstadgade veckovilan efter varje pass. Och det gick vi inte med på.

Så hur ser det nya avtalet ut?

– Vi tog fram en modell där veckovilan byttes bort mot att ersättningen under helgberedskap höjdes från 28 till 40 procent. Med den höjda ersättningen kan vi ta tjänstledigt en dag utan att förlora på det.

Och hur blev beredskapsschemat?

– Torsdag till torsdag, sedan jobbar vi som vanligt på fredagen i stället för veckovila. Eftersom vi ändå är lediga på lördagen tycker vi att det är skonsamt. Dessutom kan man som sagt ta tjänsteledigt en dag om man känner sig trött. 

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Andreas Davidsson

Ålder: 29 år.
Yrke: Driftingenjör.
Uppdrag: Visions­ombud.
Arbetsplats: Tekniska kontoret i Gislaveds kommun.
Fritidsintressen: Att resa, geocaching, och att umgås med vänner och familj.
Bästa arbetsredskap: Ipad.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb