×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Birgitta Rahmé var osäker på om socialsekreterare var rätta yrket för henne. Efter att ha fått testa jobbet på olika enheter känner hon att hon har valt rätt. Foto: Anna Rehnberg

    Birgitta Rahmé var osäker på om socialsekreterare var rätta yrket för henne. Efter att ha fått testa jobbet på olika enheter känner hon att hon har valt rätt. Foto: Anna Rehnberg

  • Jessica Svanström hoppas att introduktionsprogrammet gör att cheferna behöver ägna mindre tid åt rekrytering. Foto: Anna Rehnberg

    Jessica Svanström hoppas att introduktionsprogrammet gör att cheferna behöver ägna mindre tid åt rekrytering. Foto: Anna Rehnberg

Väl förberedd för nya jobbet

2016-12-02

Tidningen Vision nr 8 2016. Testa olika jobb hos socialtjänsten utan provanställning. Det har en grupp nyanställda socialsekreterare i Göteborg fått chansen att göra under hösten.

Introduktionsmedarbetare. Det är titeln på de som under hösten deltagit när stadsdelen Östra Göteborg för första gången testat ett nytt introduktionsprogram för socialsekreterare.

– Jag lockades av att få prova på olika enheter innan jag behövde bestämma mig för vad jag vill jobba med, säger Birgitta Rahmé som nyligen avslutat det 16 veckor långa programmet.  

När det drog igång var hon nyutbildad socialpedagog, men med lång erfarenhet från gruppboende i bagaget. Under studierna väcktes intresset för jobbet som socialsekreterare.

– Men jag vet inte om jag vågat söka mig till socialtjänsten om inte prova på-möjligheten funnits, säger hon.

Under introduktionen har hon fått prova på tre av socialtjänstens olika grenar. Två veckor på enheten för kontakt- och familjehem, tre veckor på vuxenenheten och fyra veckor på försörjningsstöd. Övriga deltagare har haft samma upplägg, men med tiden annorlunda fördelad.

Birgitta Rahmé tycker att veckorna på enheterna hjälpt henne att få en bättre bild av de olika verksamheterna.

– Till exempel har jag haft jättemycket fördomar mot försörjningsstöd. Men där var trevligt. Det är inte bara bittra människor, som det inte går bra för man möter, säger hon.

Till introduktionen hör också en rad studiebesök runt om i stadsdelens olika verksamheter. Dessutom så kallade handläggar- och dataskolor, tid för inläsning av mallar och föreskrifter samt tid för reflektion tillsammans med övriga deltagare.

– Det är ett ”mini-socionomprogram” där deltagarna får lära sig att jobba i socialtjänsten, säger Jessica Svanström, kvalitetsutvecklare i Östra Göteborg, och en av de som varit med och tagit fram programmet.

I stadsdelen jobbar 240 socialsekreterare. Det betyder en ständig naturlig personalomsättning.

– Men så klart har vi också samma problem som socialtjänsten i stort med ett ständigt behov av att rekrytera, säger Jessica Svanström.

Därför fanns behovet att skapa något som kan locka socialsekreterare att söka jobb just hos dem. Det är bakgrunden till introduktionsprogrammet.

Alla introduktionsmedarbetare är redan från början fast anställda och garanterade ett jobb som socialsekreterare i Östra Göteborg när introduktionstiden är över. Deltagarna får önska arbetsplats, men är inte garanterade att hamna precis där de vill

– Det handlar om våra behov. Men så klart ska de i dialog få välja var de vill jobba. Det här kostar mycket pengar och det vore ett nederlag om någon väljer att sluta och ta jobb någon annanstans, säger Jessica Svanström.

Birgitta Rahmé hoppas på jobb inom vuxenenheten.

– Jag tycker om den lite längre kontakten man har med klienterna där. Dessutom är missbruk en ny värld för mig, det innebär lite utmaningar, säger hon.

Under hösten har fem nya medarbetare deltagit i introduktionen.

– Bra som en första testgrupp, men egentligen för få, tycker Jessica Svanström.

Helst vill hon ha elva, eller ännu hellre 22, för att kunna förse socialtjänstens alla elva myndighetsavdelningar med ny personal.

Till våren kör stadsdelen ytterligare en provomgång innan det är dags att bestämma om modellen med introduktionsmedarbetare ska permanentas. Men den kan aldrig bli enda sättet att rekrytera, säger Jessica Svanström.

– Fast kanske det främsta när vi anställer nyutexaminerade. 

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb