×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Mer tillit och mindre detaljstyrning. Anna-Helena Wiechel applåderar regeringens ambition att förbättra styrningen i offentlig sektor. Foto: Jerry Lövberg

    Mer tillit och mindre detaljstyrning. Anna-Helena Wiechel applåderar regeringens ambition att förbättra styrningen i offentlig sektor. Foto: Jerry Lövberg

”Ta vara på vår kompetens”

2016-12-02

Tidningen Vision nr 8 2016. Mer tillit och mindre detaljstyrning. Utredaren Anna-Helena Wiechel i Uddevalla kommun applåderar regeringens ambition att förbättra styrningen i offentlig sektor.

Mindre byråkrati och större handlingsutrymme för de anställda. Så ska styrningen i offentlig sektor förbättras, enligt regeringen, som i somras ­tillsatte den så kallade tillitsdelegationen.

Uppdraget är att peka ut ett nytt sätt att styra och utveckla offentlig sektor. Udden är riktad mot avigsidorna i New Public Management. Tanken är att färre kontroller och mindre detaljstyrning ska ge bättre och effektivare verksamheter då de anställda får större möjligheter att använda sin yrkeskompetens fullt ut.

Det är rätt väg att gå, tycker Anna-­Helena Wiechel, utredare i Uddevalla kommun.

– Det låter oerhört spännande. Anställda i offentlig sektor har hög kompetens och stark motivation, det gäller att ta vara på den kraften.

Inom kultur och fritid, där hon jobbar, är det redan många verksamheter som arbetar utifrån dessa tankar.

– Eftersom vi inte är så lagstyrda finns ett stort utrymme att utforma verksamheten i samspel med medborgarna.

Lena Slotte är också positiv. Hon är avdelningschef för äldreomsorgen på Kungsholmen i Stockholm som har sjösatt tre utvecklingsprojekt där man gått från detaljerade biståndsbeslut till rambeslut.

I stället för att spika insatser under dagen låter man beställningen vara mer öppen.

– Jag tror på det här sättet att jobba. Personalen får använda sin kompetens och de äldre får större inflytande över sin vardag.

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb