×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Illustration: Maria Raymondsdotter

    Illustration: Maria Raymondsdotter

Så fixar du pengar till drömprojektet

2016-12-01

Tidningen Vision nr 8 2016. Vill du plugga utomlands, fördjupa dig i ett ­spännande ämne eller förverkliga ett dröm­projekt? Ett stipendium kan vara språngbrädan som ­behövs för att komma till skott.

– Det är viktigt att vara specifik i sin ansökan. Tala inte bara om vad du vill göra utan också varför och vad du hoppas på att lära dig. De som ska bedöma din ansökan ska få en tydlig bild av att det är ett bra ändamål som de vill stödja.

Det säger Lennart Elbe, författare till Stipendiehandboken – pengar från stiftelser, hur du söker och blir bedömd, som han har skrivit tillsammans med Rune Nilsson.

Men innan det är dags att knåpa ihop en ansökan gäller det att hitta rätt i djungeln av stiftelser och fonder. Någon komplett lista finns inte, men en bra början är att kontakta kommunen som ofta har en stipendieansvarig som kan lotsa vidare. Steg två är att kontakta länsstyrelsen, som har en förteckning över större stipendiefonder i länet.

Därefter är det klokt att kontakta handläggaren för det stipendium du ska söka och räta ut alla frågetecken. Vem är det som delar ut det och varför? Hur lång ska ansökan vara? Ska särskild blankett användas. När går ansökningstiden ut och förväntas någon motprestation?

– Mitt tips är att man lär känna organisationen som delar ut stipendiet och vad som är viktigt för den. Först då kan man skriva en ansökan som träffar rätt, säger Lennart Elbe.

Det är således ingen bra idé att masskopiera en ansökan och skicka ut till höger och vänster. Det gäller att vara specifik, målinriktad och skriva nya ansökningar för varje stipendium.

– Många skickar in sin ansökan utan att ha en aning om vem man skickar den till. Då är det liten chans att man ska träffa rätt.

Själva ansökan ska vara seriös, personlig och ledigt skriven. Det kan tyckas gå stick i stäv med fondernas eget språk, som ibland är både högtravande och gammaldags. Men det allra viktigaste, enligt Lennart Elbe, är att ditt budskap går fram. Varför vill du ha stipendiet och vad är syftet och målet med ditt projekt eller din resa.

– Att du vill ha pengar är inget som imponerar på dem som bedömer din ansökan. Du måste också beskriva på vilket sätt du kan utvecklas och lära dig nya saker med hjälp av stipendiet du söker.

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Här är Visions olika stipendier

Internationella stipendier. För både studenter och yrkesverksamma medlemmar. Stipendiaterna måste lämna en reseberättelse när de kommer hem från sina resor, eller blogga. Du kan få upp till 10 000 kronor, stipendierna delas ut kontinuerligt.
Studiestipendier. För medlemmar som studerar eller har avslutat sina studier tidigast året före ansökningsåret. Du ska studera sådant som rör ditt yrke, eller studera fackligt arbete eller ledarskap, och det ska vara i Sverige. Beloppet är ett engångsbelopp på 3 000 kronor. Nästa ansökningstid 1 januari–28 februari 2017.
Uppsatsstipendier. Ska du skriva en uppsats som på något sätt är kopplad till välfärden? Vision har tre uppsats­stipendier – ledarskapsstipendiet (sista ansökningsdag 31 jan), samhällsvetar­stipendiet (31 jan), socionomstipendiet (30 jun). En jury utser stipendiat och vinnarna belönas med 20 000 kronor.

För mer information: vision.se/Medlem/Medlemsformaner/Stipendier

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb