×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Öppna journaler riskerar öka stress. Foto: Colourbox.

    Öppna journaler riskerar öka stress. Foto: Colourbox.

Öppna journaler riskerar öka stress

2016-12-02

Tidningen Vision nr 8 2016. De öppna journalerna riskerar att leda till ökad arbetsbörda och stress för de medicinska sekreterarna i Landstinget Värmland. Därför anmäler Vision nu arbetsgivaren till arbetsmiljöverket.

Beslutet att låta patienterna få direktåtkomst till sina journaler via nätet utan att dessa signerats av ansvarig läkare skapar oro bland vårdadministratörerna.

Många är bekymrade över att felaktig information om till exempel provsvar ska slinka igenom. Något som kan leda till att patientsäkerheten äventyras och att patienterna blir ledsna och oroliga i onödan. Men också till att vårdadministratörernas arbetsbelastning ökar när de ska bemöta patienternas oro. Vilket i sin tur riskerar att leda till ökad stress och ohälsa bland personalen, anser Vision.

– Vad händer om något som är fel kommer ut? Vi är mycket missnöjda med att det inte skett någon samverkan kring detta, säger Visions avdelningsordförande Annica Sundin.

Eftersom Vision och de andra facken är besvikna på hur arbetsgivaren hanterat frågan, har de gjort en anmälan till Arbetsmiljöverket. Men arbetsgivaren framhåller att de öppna journalerna är en följd av ett politiskt beslut som dessutom tidigare införts i 13 landsting där man inte sett att arbetsbördan ökat.

– Nu har vi varit igång med öppna journaler en stund och vi har inte sett något tecken på det, men vi tar oron på allvar. Det är inte heller vår önskan att vårdadministratörerna ska känna att de har ett större ansvar nu än tidigare, säger Tobias Kjellberg, hälso- och sjukvårdschef.

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb