×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vad ska man tänka på när man söker stipendium?

2016-12-01

Tidningen Vision nr 8 2016. Hallå där Sofie Jansson, verksamhetsledare på Vision.

– Att hålla koll på Visions hemsida, där får man en bra bild av vilka frågor som förbundet tycker är viktiga. Har man skrivit en bra uppsats om en angelägen samhällsfråga har man stor chans att få något av våra tre uppsatsstipendier.

Hur ska en bra ansökan se ut?

– För uppsatsstipendierna är det bra att skriva en tydlig sammanfattning av uppsatsen, det ger ett seriöst och proffsigt intryck. För de internationella stipendierna gäller att förklara hur resan kan kopplas till internationella välfärdsfrågor. Det räcker inte att den sökande vill åka utomlands. 

Något annat råd till dem som går i stipendiesökartankar?

– Tveka inte. Även om man är osäker på om man är kvalificerad är det bättre att söka än att inte göra det. Man kan alltid skicka in en ansökan och se vad som händer.

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Knepen för att lägga vantarna på pengarna

Kontakta handläggaren för stipendiet. Behövs en speciell blankett och hur lång ska ansökan vara? Ska du bifoga betyg eller intyg?

Kolla sista ansökningsdatum – många stipendier delas bara ut en gång om året.

Själva ansökan ska innehålla ett personligt brev, ditt cv och gärna en budget som visar hur stipendiet kan göra skillnad för dina planer.

Försök övertyga den som delar ut pengarna varför just du borde få stipendiet. Skriv enkelt, kortfattat men ändå personligt om dig och ditt projekt.

Lägg ner lite extra möda på utseendet; en snygg ansökan lockar till läsning.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb