×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • ''Förbered dig inför lönesamtalet och var beredd på att argumentera för din lön.'' säger Linnea Nilsdotter, tandsköterska och fackligt ombud. Foto: Lasse Nilsson

    ''Förbered dig inför lönesamtalet och var beredd på att argumentera för din lön.'' säger Linnea Nilsdotter, tandsköterska och fackligt ombud. Foto: Lasse Nilsson

Gott arbete syns inte på lönen

2016-12-01

Tidningen Vision nr 8 2016. Uppfyllda mål påverkar inte lönen. Det upplever fyra av tio Visionmedlemmar enligt en undersökning som förbundet har gjort.

Bra samtal men för dålig koppling mellan mål och löneökning. Så sammanfattar Visions medlemmar årets lönerörelse.

I landstingen uppger nästan 40 procent av de som svarat på Visions löneenkät att de inte har några uppsatta mål för sin arbetsinsats eller yrkesutveckling. Motsvarande siffra i kommunerna är drygt 30 procent. Många tycker heller inte att deras löneökning påverkades av hur de uppfyllt målen.

Det är fler som uppger att de saknar kopplingen mellan mål och löneutfall i år jämfört med den undersökning som gjordes 2014.

– Här har facket en viktig utmaning. För att få en fungerande lokal lönebildning måste varje medlem kunna känna att de kan påverka sin lön genom att göra ett bra jobb, säger Faraj Abuiseifan, ombudsman på Vision och ansvarig för undersökningen.

På frågan ”hur vill du att kommande löneöversyner ska genomföras?” svarar majoriteten att de vill fortsätta med individuella lönesamtal tillsammans med sin närmaste chef. Det tolkar Faraj Abuiseifan som att det finns ett starkt stöd för den nuvarande modellen.

Linnea Nilsdotter och Marie Hellberg, båda tandsköterskor i Kumla respektive Örebro, känner igen sig.

– Det är en bra modell men den kräver att du förbereder dig inför lönesamtalet och att du vågar argumentera för en högre lön och att du vågar fråga chefen om hur du kan påverka din lön. En del tycker att det är jättejobbigt att framhäva sig själv, säger Linnea Nilsdotter.

– Våra chefer måste också kämpa för oss och berätta hur viktiga vi är, tillägger Marie Hellberg.

De sitter båda i Visions avdelningsstyrelse och berättar att fler och fler medlemmar frågar om möjligheten att ta till strejkvapnet.

– De är trötta på sina låga löner och vill att vi ska vara tuffare och säga ifrån ordentligt.

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Fler siffror ur undersökningen

  • 62 procent uppger att chefen har motiverat den nya lönen.
  • 80 procent uppger att de upplever chefens agerande under samtalet som mycket eller ganska positivt.
  • 74 procent har inte deltagit i någon utbildning eller informationsinsats som förberett dem för löneöversynen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb