×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Foto: Colourbox

    Foto: Colourbox

Behöver vi stärka valhemligheten?

2016-12-02

Tidningen Vision nr 8 2016. Fem frågor till enhetschefen Robert Österlund på valkansliet i Örebro kommun.

– Ja, utvecklingen har gått i den riktningen. Det har diskuterats allt mer under senare år. Förr hade alla partier folk som stod utanför varenda vallokal och delade ut valsedlar. Det har försvunnit. Nu måste väljaren ta valsedlar inne i lokalen och det förekommer – inte ofta, men ibland – att det rörs om bland valsedlarna i ställen.

Sabotage?

– Våra ordningsmän får jobba ganska hårt för att kontrollera. Det har också blivit populärt att flytta valsedlar och ställa något partis framför andras.

En statlig utredning föreslår att alla valskärmar ska bytas ut mot en större modell som rymmer ett ställ för alla valsedlar. Hur många måste ni skaffa?

– Vi hade 83 valdistrikt vid senaste valet. Plus förtidsröstning på 20–25 platser. Så det blir många. Men med alla lokala partier som deltar i valet kommer det också bli otroligt trångt bland valsedlarna i stället. Man får tänka till ordentligt för att det ska fungera.

Och fler röstmottagare behöver anställas. Klarar ni att rekrytera?

– Ja, vi är så stor kommun att det inte blir något problem.

Och kostnaden? Enligt utredningens kalkyl landar det på 48 000 kronor per vallokal.

– Då kan du ju multiplicera det med 83 till att börja med. Jag vet inte hur det är tänkt, men vi ser gärna att staten skjuter till pengar.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Robert Österlund

Yrke: Enhetschef samt ansvarig för valkansliet.
Arbetsplats: Rådhuset i Örebro.
Ålder: 60 år.
Bästa arbetsredskap: Min PC. Mitt liv skulle inte funka utan den, och definitivt inte valadministrationen.
Fritidsintresse: Påtar i trädgården.
Erfarenhet: Har arbetat med val­administration vid 17 olika val i Örebro.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb