×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vad gör du som yrkesambassadör?

2016-12-02

Tidningen Vision nr 8 2016. Fem frågor till medicinska sekreteraren Linda Jörgensen.

– Jag företräder min yrkeskår och är ansiktet utåt för de ­medicinska sekreterarna på sjukhuset. Jag besöker yrkes­relaterade konferenser och föreläser om min specialitet, vårddokumentation kring hjärtstopp och trauman efter bilolyckor. Jag är också kontaktperson för alla studenter som har praktik här.

Vilka är de viktigaste frågorna du driver?

– Att utbildningen för medicinska sekreterare ska ha samma innehåll över hela landet. Och att vi borde vara legitimerade. Särskilt med tanke på patientsäkerheten och på att yrket är så pass specialiserat. Det är också viktigt för att höja yrkets status.

Vad är det bästa med att vara medicinsk sekreterare tycker du?

– Att ingen dag är den andra lik. Jag gillar fart och fläkt,
som det är på akuten, och att hålla tjugo bollar i luften samtidigt.

Och det sämsta?

– Lönen är skamligt låg. Politikerna, som genom sina beslut lägger grunden för lönepolitiken, borde skämmas! Många hoppar av yrket och blir till exempel systemadministratörer på grund av lönen. Det är djupt tragiskt med tanke på att det är sådan brist.

Hur tror du att yrket kommer att se ut om 20 år?

– Då tror jag att vi kommer att ha en mer central roll och utföra mer patientnära administration som i dag görs av sjuksköterskor och undersköterskor.

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Linda Jörgensen

Yrke: Medicinsk ­sekreterare.
Arbetsplats: Kungälvs sjukhus.
Ålder: 58 år.
Fritidsinstressen: Att jogga med hunden.
Bästa arbetsredskap: ”Kulspetspennan. Den har jag alltid med mig så att jag kan anteckna saker jag får höra och behöver ta tag i när jag är på språng ute på sjukhuset.”

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb