×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • HVB-hem. Foto: Colourbox

    HVB-hem. Foto: Colourbox

  • Nathalie Bahn är mycket missnöjd med stödet från arbetsgivaren. ''Jag kände mig orolig inför varje arbetspass och otillräcklig för att jag inte kunde hjälpa ungdomarna som mådde dåligt.'' Foto: Marlin Johansson

    Nathalie Bahn är mycket missnöjd med stödet från arbetsgivaren. ''Jag kände mig orolig inför varje arbetspass och otillräcklig för att jag inte kunde hjälpa ungdomarna som mådde dåligt.'' Foto: Marlin Johansson

Dålig säkerhet på HVB-hem

2016-12-01

De senaste åren har 1 200 HVB-hem för ­ensamkommande barn öppnat. Tidningen Visions undersökning visar att säkerheten brister. Var femte anställd vet inte vad de ska göra i en hotfull situation. ”Arbetsgivarna bryter mot lagen”, säger Pia Schyberg på Arbetsmiljöverket.

Nu dör jag. Det spelar ingen roll om jag larmar polisen, de hinner ändå inte hit innan jag är död. Så tänkte behandlingsassistenten Nathalie Bahn när hon en natt plötsligt stod med en stor kniv ett par decimeter från ansiktet.

Hon är inte ensam om att ha drabbats av hot. Tidningen Visions undersökning bland medlemmar som arbetar på HVB-hem för ensamkommande visar att nästan fyra av tio har blivit hotade och nästan var femte har utsatts för våld. En förklaring är att många ungdomar på boendena mår psykiskt dåligt, vilket ökar risken för konflikter. De bär på traumatiska upplevelser från sina hemländer och är oroliga för framtiden.

På senare år har antalet ensamkommande flyktingbarn ökat kraftigt. Kommunerna har snabbt tvingats starta boenden utan att följa alla lagar och regler. Många anställda saknar kunskaper om bemötande och konflikter och ensamarbete är vanligt, faktorer som enligt Arbetsmiljöverket ökar riskerna för hot och våld.

Enligt Arbetsmiljölagen måste arbetsgivaren göra allt för att de anställda inte ska råka ut för olyckor eller bli sjuka av jobbet. Arbetsgivaren ska också ha rutiner som all personal ska känna till för att undvika hot och våld. Men det fungerar dåligt på många HVB-hem för ensamkommande barn. Enkäten visar att 22 procent av de anställda saknar tydliga instruktioner för vad de ska göra om de drabbas. Det ser Pia Schyberg, sakkunnig på Arbetsmiljöverket, allvarligt på.

– Det innebär ju att arbetsgivaren inte har följt arbetsmiljölagen eller de föreskrifter som finns.

Nathalie Bahn jobbade på Furugårdens ungdomsboende i Gislaveds kommun. En höstnatt 2012 vaknade hon i sängen inne i jourrummet av att det luktade matos. I köket stod en av de boende och stekte. När hon bad honom sluta och gå och lägga sig blev han aggressiv och började skrika.

– Han kommer emot mig med en stor kökskniv och säger att jag ska skita i vad han gör och att jag inte ska bestämma över honom.

Nathalie Bahn var inträngd mot en vägg. Hon var helt paralyserad och visste inte vad hon skulle göra. Eftersom hon inte kunde fly försökte hon lugna ner killen som även tidigare varit inblandad i konflikter.

– Det är då han gör ett utfall mot mig och håller kniven några decimeter från mitt ansikte.

När han vände sig och fortsatte laga mat kunde Nathalie Bahn ta sig tillbaka till jourrummet och låsa in sig. I tio minuter satt hon bara och stirrade med hjärtat i halsgropen. Hon hade aldrig fått några instruktioner om vad hon skulle göra i en sådan situation. På måfå började hon bläddra i en handbok men hittade ingen vägledning.

Hon ringde till SOS alarm men eftersom läget inte längre var akut och det inte finns några polispatruller i närheten blev hon kopplad till socialjouren. Där fick hon tala med en av cheferna i kommunen.

– Jag upplevde att chefen var fruktansvärt nonchalant. Hon frågade ingenting om hur jag mådde eller kände mig, säger Nathalie Bahn.

Arbetsgivaren är skyldig att anmäla allvarliga tillbud och incidenter till Arbetsmiljöverket. Alla på arbetsplatsen ska också veta hur man gör en sådan anmälan. Men på Furugården hände ingenting. Ingen respons från chefer, ingen polisanmälan eller någon incidentrapport.

Vad tycker du om det i efterhand, att ingen ­talade om att du skulle göra en anmälan eller skriva en rapport om händelsen?

– Det är ju rätt sjukt. Sådana här rapporter finns ju inom hemtjänsten och på många andra ställen i kommunen. Händer det allvarliga saker flera gånger måste man ju göra något åt saken.

Konflikterna fortsatte på Furugården. Efter ett stort bråk och skadegörelse sommaren 2015 hotade Vision att stänga boendet omedelbart om kommunen inte gjorde något åt situationen. Väktare placerades ut för att personalen skulle kunna gå till jobbet och känna sig säkra.

– Efter det kände jag att jag inte kunde vara kvar. Jag kände mig orolig inför varje arbetspass och otillräcklig för att jag inte kunde hjälpa ungdomarna som mådde dåligt.

När Nathalie Bahn blev gravid bestämde hon sig för att säga upp sig.

– Hade jag inte haft så fantastiska kolleger hade jag slutat långt tidigare, säger hon.

I dag fungerar det bättre på Furugården. Helena Zizmond är ny boendechef sedan i september. Hon bekräftar att det tidigare har varit oroligt på boendet.

– Det är helt klart att det fattades saker när det gäller rutiner och beredskap här tidigare.

Helena Zizmond säger att hon själv skrivit checklistor med tydliga punkter på vad personalen ska göra när något händer. Hon har gått igenom med alla anställda hur och när man skriver aggressionsrapporter och tillbudsrapporter.

I dag polisanmäls alla brottsliga handlingar som hot och våld och så fort en hotfull situation uppstår ska personalen larma vaktbolaget med sina larm de alltid ska ha på sig.

– Det är jätteviktigt att alla rutiner sitter i ryggmärgen, att man vet vad man ska göra när det uppstår en hotfull situation. Och jag som chef har ett ansvar för att de rutinerna hålls levande i personalgruppen. Vi har faktiskt inte haft några allvarliga incidenter sedan i september, säger Helena Zizmond.

Läs också: Övar på att larma vid hot

Läs också: Vision: "Det är oförlåtligt"

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Knivdåd i Mölndal utreds.

I januari i år knivdödades en anställd kvinna av en boende vid HVB Living Nordic i Mölndal. Pojken dömdes för vållande till annans död. Men även företaget utreds för brott mot arbetsmiljölagen och vållande till annans död, bland annat för att rutiner för hur arbetet ska skötas på säkrast sätt saknades. Arbetsgivaren säger till Tidningen Vision att man välkomnar utredningen för att motverka en liknande händelse. Åklagaren väntas i månadsskiftet november/december meddela om förundersökningen ska fortgå.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb