×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Foto: Colourbox

    Foto: Colourbox

Så ska stressen minska

2016-06-03

Tidningen Vision nr 4 2016. Vision ger sju förslag för att bryta trenden

Stress är den vanligaste orsaken till sjukskrivning. Men senast 2017 ska trenden brytas, och till år 2020 ska antalet nya sjukskrivningar halveras. Det är Visions nya mål.

För att nå dit föreslår förbundet till att börja med sju åtgärder för personal i socialtjänsten, som är en av de yrkesgrupper som är allra värst drabbad. Det visar siffror som Vision låtit Försäkringskassan ta fram.

Orsaken är för många ärenden som hanteras av för få personer.

– Läget är akut. Jag har fått larmrapporter där halva personalstocken är sjukskriven, så det finns starka skäl till oro om inget görs, säger Kristina Folkesson, socialpolitisk talesperson i Vision.

Första förslaget riktar sig till regeringen, som Vision vill ska ge Arbetsmiljöverket i uppdrag att bjuda in arbetsmarknadens parter för att ta fram en nationell modell för att bedöma om verksamheter i socialtjänsten lever upp till den nya lagen om organisatorisk och social arbetsmiljö.

– Alla måste jobba åt samma håll och hitta ett gemensamt sätt att mäta arbetsbelastningen, säger Kristina Folkesson.

Övriga åtgärdsförslag vänder sig till arbetsgivare och lokala politiker. De handlar om att alla vakanser, även tillfälliga, ska tillsättas med tillsvidareanställda, att fler administratörer bör anställas samt bättre löner.

Enligt Kristina Folkesson kommer fler förslag att tas fram efterhand.

– Om någon har en bra idé, hör av er till mig!

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Visions mål för att minska stressen

  • En modell för att mäta arbetsbelastning
  • Rätt använd kompetens
  • Fler kollegor med nya välfärdsmiljarder
  • Tillsvidareanställning ska vara norm
  • Använd överanställning som långsiktig strategi
  • Garanterad introduktion
  • Långsiktiga lönesatsningar

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb