×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

 • Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

 • Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

 • 
      Erika Arklöf. Foto: Alexander Jonsson

  Erika Arklöf. Foto: Alexander Jonsson

 • 
      Ta cykeln så ofta du kan och använd motorvärmare i bilen. Det är två av Erika Arklöfs energi­sparråd. Foto: Colourbox

  Ta cykeln så ofta du kan och använd motorvärmare i bilen. Det är två av Erika Arklöfs energi­sparråd. Foto: Colourbox

Vad gör ni för att nå klimatmålet?

2016-01-18

Tidningen Vision nr 1 2016. Fem frågor till Erika Arklöf, energi- och klimatrådgivare på Storumans kommun.

Fakta

Erika Arklöf
Yrke: Energi- och klimat­rådgivare.
Arbetsplats: Storumans kommun.
Ålder: 37 år.
Bor: Stensele i Västerbotten.
Intressen: Friluftsliv, allt från fiske till fjällvandring.  Och att vara med familjen. Tillbringar gärna tid i makens familjs stuga utanför Hemavan.
Klimat-osmart som jag gör: Min man klagar på att jag duschar väldigt varmt. Sedan blir det mycket bilkörning för att hämta barn.
Klimatsmart som jag gör: Vi eldar med ved i köket och det spar mycket energi. Det är guld värt när det är så kallt.

 

– I Storuman riktar vi oss mycket mot barnen. Det är lättare att påverka dem än oss andra som är gamla och bekväma. Men alla kan göra något, det behöver inte vara så jätteavancerat. Ta cykeln, använd motorvärmaren. Det blir resultat om vi alla hjälps åt.

Du har nyss fått utmärkelsen Årets energirådgivare – varför?

– Det är för att vi gör en hel del här i Storuman, trots att vi är en liten kommun. Vi har lagt ned mycket jobb för att hitta på aktiviter riktade mot skolorna.

Hur försöker ni påverka eleverna?

– Vi har bland annat ett projekt som heter Futurize som riktar sig till högstadieelever. Elever och nämndpolitiker har skrivit under ett avtal som innebär att om eleverna slänger mindre mat i skolan och släcker lampor efter sig, så får de ta del av en del pengarna man sparar. På så sätt engageras ungdomar i miljöarbetet. Vi har också ett projekt för att få fjärdeklassare att bli vana cyklister.

Gör ni något på kommunens arbetsplatser?

– Vi kör arbetsplatsklassikern i samarbete med Korpen och Folkhälsorådet. Det är som en Svensk klassiker med skidor, simning, cykel och löpning, fast man har sex veckor på sig i varje gren. Förhoppningen är att många börjar cykla i stället för att åka bil.

Vilket är ditt bästa tips för att bli klimatsmartare på jobbet?

– Börja med videokonferenser eller möten över datorn. Det är en tröskel att börja använda tekniken, men det är inte komplicerat. Det är bara att bestämma sig.

Artiklar

Hjulsbrobron ska repareras. Bo Karlssons roll är att se till att arbetet blir färdigt i tid. Foto: Privat.

Är det svårt att laga en bro?

Hallå där, Bo Karlsson, driftingenjör i Linköpings kommun.  2019-09-23

Foto: Mostphotos.

Ordning i koden gör sajten tillgänglig

Tekniska framsteg underlättar livet för den som inte ser, hör eller läser ­flytande. Nu måste kommuner, regioner och välfärdsföretag se till att alla kan använda deras webbplatser.  2019-09-23

Tomas Monsén, Andreas ­Hurtig Wessman, Sara Salegård och Fredrik Lindberg 
har arbetat tillsammans för att utveckla roboten Bobbie som underlättar administrationen i Skövde kommun. Foto: Marlin Johansson.

Roboten Bobbie gör det trista jobbet

Sedan ett drygt år finns Bobbie i Skövde kommun. Nu gör roboten en stor del av administrationen och har minskat tiden för att få nyanställd vårdpersonal i arbete. Från upp till 45 dagar till ett par minuter.  2019-09-23

Foto: Mostphotos.

Byggboom gav lönelyft

I var femte kommun har det gjorts särskilda lönesatsningar på ingenjörer i år. Det framgår av en enkätundersökning som Tidningen Vision har gjort.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb