×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

 • Under 30 år? 100 kr för hela första året
 • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

 • 
      Peter Dahllöf, Visions skyddsombud i Stenungsund är oroad över att personal inte vågar säga ifrån. Foto: Sofia Sabel

  Peter Dahllöf, Visions skyddsombud i Stenungsund är oroad över att personal inte vågar säga ifrån. Foto: Sofia Sabel

Många tiger still på jobbet

2016-04-14

Tidningen Vision nr 3 2016. Personal i kommuner törs inte framföra kritik. Nästan fyra av tio uppger att de inte vågar säga vad de tycker.

Fakta

Starkare skydd för visselblåsare

Regeringen vill förstärka skyddet för den som slår larm om missförhållanden på jobbet. Bland annat ska den som straffats av arbetsgivaren för att ha slagit larm ha rätt till skadestånd.

Vågar anställda säga vad de tycker? När Tidningen Vision frågade förtroendevalda i nästan samtliga landets kommuner svarar 36 procent nej på den frågan.

– Många är rädda. Problemet är att folk inte vågar kritisera och säga ifrån när något är fel, säger Peter Dahllöf, skyddsombud i Stenungsund, som tycker att det blivit värre de senaste åren.

Ett exempel är turerna kring kommunhuset i fjol där dålig inomhusmiljö lett till att anställda blev sjuka.

– En del vågade inte ens säga att de mådde dåligt, och inte en enda ville framträda med sitt namn när lokaltidningen skrev om det. Alla var anonyma, säger Peter Dahllöf, som tillsammans med Kommunal skrivit till politikerna och påtalat problemet.

Kommunalrådet Sofia Westergren (M) anser att det spridits en felaktig bild av att anställda inte får framföra kritik.

– Det har påståtts att anställda inte får prata direkt med oss politiker. Det är helt fel, säger hon.

Men varför vågar då inte anställda framträda med namn?

– Det är inte bra om finns enskilda individer som inte törs prata. Jag önskar att man kunde nå dem. För det är inget snack om saken att man ska kunna prata öppet, säger hon.

I mer än var tionde kommun, 11 procent, ger Visions företrädare lägsta möjliga betyg när de ska bedöma hur högt i tak det är på arbetsplatserna. Men det finns också positiva exempel. Gunnel Bergander, klubbordförande för Vision i Aneby kommun, tycker att de har ett mycket öppet arbetsklimat.

– Vi är den lilla kommunen, alla sitter i samma hus och man träffar sin chef varje dag. Det gör att många frågor kan lösas snabbt. Plus att alla enheter har regelbundna möten där man pratar arbetsmiljö, säger Gunnel Bergander.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Artiklar

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Patti Hansén har inget fast kontor utan jobbar på plats på enheterna han ansvarar för. Foto: Sofia Sabel.

Patti Hansén: ”Det går att utrota hemlösheten”

Ingen ska behöva sova på gatan. Det menar socialpedagogen Patti Hansén, verksamhetschef för området hemlösa på Räddningsmissionen. Han kräver ett politiskt uppvaknande och vill att fler riktar blickarna mot Finland.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb