×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

 • Under 30 år? 100 kr för hela första året
 • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

 • 
      Mattias Persson, medicinsk sekreterare i Västerås, gillar sitt jobb men saknar att ha manliga kollegor. Foto: Jonas Bilberg.

  Mattias Persson, medicinsk sekreterare i Västerås, gillar sitt jobb men saknar att ha manliga kollegor. Foto: Jonas Bilberg.

Sökes: Manliga sekreterare

2015-06-08

Tidningen Vision nr 4 2015. Rekordmånga medicinska sekreterare examineras – men nästan inga män.

Medicinsk sekreterare har alltid varit ett yrke totalt dominerat av kvinnor och trenden tycks gå åt fel håll. Andelen män som tar examen har minskat från 2,6 till 1,7 procent på tre år. Av de 462 som examinerades från Yrkeshögskolan och KY-utbildningarna förra året var bara åtta män.

Mattias Persson på medicinmottagningen vid Västmanlands sjukhus i Västerås är en av få män i yrket. Han tror det beror på att yrket är okänt, har låg status och att lönen är låg. På frågan om vad man ska göra för att få in fler män i yrket kommer svaret snabbt.

– Höj lönerna.

Mattias Persson säger att det krävs mod för att välja ett yrke som är helt dominerat av det andra könet.

– Jag trivs bra men det är klart att jag saknar den manliga aspekten på saker och ting ibland, säger han.

Ulla-Greth Lundqvist är chef för 24 medi­cinska sekreterare på medicincentrum vid Norrlands universitetssjukhus i Umeå. Ingen av dem är man. Under sina 37 år som medicinsk sekreterare och chef har hon mött tre-fyra manliga medicinska sekreterare. Nu hoppas hon att trenden vänder.

–  Nils, som gör sin praktik hos oss just nu, har fått vikariat. Ytterligare en kille ska göra sin praktik hos oss.

Artiklar

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Patti Hansén har inget fast kontor utan jobbar på plats på enheterna han ansvarar för. Foto: Sofia Sabel.

Patti Hansén: ”Det går att utrota hemlösheten”

Ingen ska behöva sova på gatan. Det menar socialpedagogen Patti Hansén, verksamhetschef för området hemlösa på Räddningsmissionen. Han kräver ett politiskt uppvaknande och vill att fler riktar blickarna mot Finland.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb