×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

 • Under 30 år? 100 kr för hela första året
 • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

 • 
      Margareta Wikström.

  Margareta Wikström.

Rekordmånga sökande men brist på praktikplatser

2015-12-01

Tidningen Vision nr 8 2015. Över 8 300 ansökningar kom in till yrkeshögskolans utbildningar till medicinsk sekreterare i år. Antalet har ökat med ungefär 2 000 per år sedan 2012.

Samtidigt har Myndigheten för yrkeshögskolan, MYH, lyssnat till arbetsmarknadens skriande behov av medicinska sekreterare, och i år beviljades fler utbildningar att starta än tidigare, vilket har inneburit fler platser. Antalet sökande per plats var i snitt nästan tio.

Lättast var det att komma in på Folkuniversitetets utbildning i Uppsala, där knappt varannan sökande antogs.

Störst konkurrens om platser var det på MedLearns utbildning i Västerås, där det gick drygt 20 sökande per plats. En anledning till att den var så populär kan vara att det är en distansutbildning, tror Margareta Wikström, utbildningsledare. Samtidigt är det just det som gör det svårt för eleverna att få den obligatoriska praktiken.

– Arbetsgivare i andra landsting väljer i första hand praktikanter från utbildningar som ges i det egna landstinget, eftersom de ofta är med i de olika utbildningarnas ledningsgrupper.

De som går distansutbildningen i Västerås garanteras dock en praktikplats i Västmanland. Men det kan alltså bli långväga från hemorten.

– Det krävs en del av de medicinska sekreterarna ute på arbetsplatsen att ta emot praktikanter, då de ju oftast redan är överbelastade. Men jag skulle önska att fler arbetsplatser i hela landet öppnade för att ta emot praktikanter, för de får ju också mycket tillbaka och förhoppningsvis en ny kollega inom en snar framtid.

Artiklar

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Patti Hansén har inget fast kontor utan jobbar på plats på enheterna han ansvarar för. Foto: Sofia Sabel.

Patti Hansén: ”Det går att utrota hemlösheten”

Ingen ska behöva sova på gatan. Det menar socialpedagogen Patti Hansén, verksamhetschef för området hemlösa på Räddningsmissionen. Han kräver ett politiskt uppvaknande och vill att fler riktar blickarna mot Finland.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb