×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Nu sätter vi hälsan i fokus

2015-12-02

Tidningen Vision nr 8 2015. Ledare av Tidningen Visions chefredaktör Susanne Blick.

Redan innan tidningen är tryckt flödar det friskt av inlägg på vår Facebooksida. Ämnet är obligatorisk friskvård eller inte? Hur mycket ska arbetsgivarna lägga sig i de anställdas hälsa? Reportrarna Niklas Lindstedt och Mårten Kierkegaard ställer frågan i reportaget från Kalmar Vatten. Där har arbetsgivaren gått ett steg längre än på många andra håll och gjort träningen obligatorisk och lagt in den som ett lönekriterium.

Frågan om obligatorisk friskvård delar många i två läger: Nej, integritetskränkande, anser några. Ja, en förmån att på betald arbetstid få träna och därmed bli friskare på jobbet, tycker andra. Men när det kommer till att lönen ska påverkas av hur mycket du tränar, då är vi många som blir mer tveksamma.

Friskvård är också en definitionsfråga. Handlar det nödvändigtvis om fysisk aktivitet som höjer pulsen och sätter i gång svettkörtlarna. En promenad i skogen eller ett ordentligt grävpass trädgården, är inte det friskvård? Kan mental nedvarvning och avkoppling, som att sitta med ett levande ljus och ta det lugnt definieras som friskvård? Inte helt lätt att avgöra om man börjar problematisera det hela lite.

Hälsan är i fokus i det här numret. Vad händer om du blir långtidssjuk eller skadar dig på jobbet? Vet du vad kollektivavtalet är värt i kronor och ören om du blir sjuk? Handen på hjärtat, har du koll på dina försäkringar? Vi ägnar tio sidor åt att försöka reda ut begreppen och hoppas kunna ge svar på många frågor. Därför uppmanar jag er att spara den här tidningen extra länge. Rätt vad det är kan den komma till nytta.

Det som gäller nu är att fortsätta. Att fortsätta leva livet och göra det vi tycker om, tillsammans med dem vi tycker om. Vi fortsätter att skildra vardagen för er som gör ett jättejobb där ute i vår gemensamma välfärd. Nästa nummer kommer i januari.

Under tiden läs några rader ur en nyskriven dikt av poeten Malte Persson här bredvid.

Artiklar

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Patti Hansén har inget fast kontor utan jobbar på plats på enheterna han ansvarar för. Foto: Sofia Sabel.

Patti Hansén: ”Det går att utrota hemlösheten”

Ingen ska behöva sova på gatan. Det menar socialpedagogen Patti Hansén, verksamhetschef för området hemlösa på Räddningsmissionen. Han kräver ett politiskt uppvaknande och vill att fler riktar blickarna mot Finland.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb