×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

  • Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Släpar efter även i röda landsting

2014-09-10, Tidningenvision.se

I rikspolitiken beskyller oppositionen ofta Alliansen för att ha skapat växande klyftor. Men i landstingen, där politikerna själva är arbetsgivare, ökar lönegapet oavsett färg på styret.

Rödgrönt eller blått verkar inte spela någon roll – löneskillnaderna mellan distriktläkare och medicinska sekreterare och allmänsjuksköterskor växer oavsett landstingens politiska styre. Det visar Tidningen Visions undersökning.

Halland, som är den region där klyftan har ökat mest sedan 2009, styrs av Allianspartierna och Miljöpartiet. Norrbottens läns landsting, som hamnar på plats fyra på topplistan över växande klyftor, leds av Socialdemokraterna, Vänster­partiet och Miljöpartiet.

”Målet för Vänsterpartiet är att minska de ekonomiska klyftorna”. Så står det i Vänsterpartiets partiprogram för Norrbotten.

– Ett jämlikt samhälle är mycket bättre, säger Monica Carlsson (V), som sitter i landstingsstyrelsen.

Men du sitter i ledningen för Norrbotten och ansvarar för att de högst betalda får ännu mer i lönekuvertet?

– Vi är bakbundna av brist på läkare – det är svårt att rekrytera till glesbygden och vi måste betala bra, förklarar Monica Carlsson.

Hon tror dock att de medicinska sekreteraranas löneläge kommer att drivas upp.

– I förlängningen kommer vi att få brist på medicinska sekreterare och samhällsutvecklingen kommer att tvinga fram högre löner, vilket är absolut nödvändigt. De lågt betalda kvinnogrupperna i landstinget kommer att bli en framtidsfråga, annars så ökar vi klyftorna ännu mer. Vi får ta initiativ till att ta upp den här diskussionen ordentligt.

Mats Eriksson (M), region Hallands högsta sjukvårdspolitiker, säger att regionen har gjort en medveten satsning på distriktsläkarna för att slippa höga kostnader för hyrläkare och för att få en bra primärvård. Han är inte bekant med att distriktsläkarlönerna ökat med 17 procent sedan 2009, medan de medicinska sekreterarnas bara ökat 9 procent.

– Spontant känns det som om distriktsläkarna har dragit iväg mycket i både procent och kronor. Jag ska nogsamt titta på siffrorna i denna grupp som redan ligger högt lönemässigt, säger Mats Eriksson.

Är det inte dags att lyfta lönerna för de medicinska sekreterarna?

– Medicinska sekreterare är en viktig del av sjukvården i dessa dagar när alla flöden är snabba och inte får stanna upp, men i slutänden måste vi prioritera vilka vi satsar på lönemässigt. Innevarande år har vi till exempel gjort satsningar på sjuksköterskegrupper som varit svåra att rekrytera, säger han.

 

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Foto: Privat.

Vad säger patienterna om att du är med på ronden?

Fem frågor till Kim Björn medicinsk sekreterare i Norrtälje sjukhus, avdelning 3 (kirurgen).  2019-08-19

Foto: Mostphotos

Onödig oro över e-journaler

E-journaler kommer att innebära ökad arbetsbelastning. Det befarade många läkare inför lanseringen för några år sedan. Men ny forskning visar att det inte alls blev så.  2019-08-19

Medicinska sekreteraren Vanja Kronlund handleder Lina Langebro och Klara Persson. Foto: André de Loisted

Öppnar för fler praktikanter

Utan fler praktikplatser kan utbildningarna för ­medicinska sekreterare inte växa. Men många ­arbetsgivare saknar både handledare och fysiskt ­utrymme. Skånes universitetssjukhus har infört en ny modell för att lösa problemet.  2019-08-19

Amanda Hansson Veronica Johansson, Josefine Carlsson och Erik Hellstrand-Junhem är missnöjda med de löner som erbjuds. Foto: Marlin Johansson

Studenter kräver högre löner

”Orimligt låga”. Så beskriver studenterna som går den tvååriga utbildningen till vårdadministratör i Region Jönköpings län de löner de erbjuds under sommaren i väntan på att nästa termin ska börja.  2019-08-19

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb