×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

  • Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Läkaren: Det räcker nu

2014-09-10, Tidningenvision.se

Noll kronor i löneökning. Det tycker läkaren Anders Källgård att distriktsläkarna borde ha. En åsikt som han fått mycket skäll för.

Det har gått två år sedan Anders Källgård, som har många års erfarenhet som distriktsläkare i Halland, stack ut hakan i en debattartikel i fackförbundstidningen Läkartidningen och krävde noll kronor i löneökning för läkarna. Han står fortfarande fast vid den åsikten.

– Vi som är högavlönade borde ta vårt ansvar. Det finns en girighetskultur som bör motarbetas. I princip tycker jag att man borde skämmas om man har över 50 000 kronor i månaden och ber om påökt.

Själv har han aldrig bett om högre lön, ändå har han haft en löneutveckling som en medicinsk sekreterare bara kan drömma om.

– För drygt tio år sedan började jag som allmänspecialist med 38 000 kronor i månaden. I dag har jag en heltidslön på 69 000 kronor. Trots att jag bara jobbar 80 procent får jag ut nästan 38 000 kronor efter skatt.

Efter att debattinlägget publicerades fick Anders Källgård mycket kritik från kolleger.

– Jag fick konstiga motargument som ”Skänk bort dina pengar då!”, men jag menar ju att detta är ett systemfel som drabbar hela samhället. Det finns jättemånga skäl att inte ha löneklyftor. Mindre löneklyftor ger mer livskvalitet och mindre kriminalitet. Dessutom kon­sumerar många av oss onödigt mycket, vilket kan bidra till miljöförstöring och klimatförändringar. Det enda rimliga är att säga: ”Det räcker nu”.

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Foto: Privat.

Vad säger patienterna om att du är med på ronden?

Fem frågor till Kim Björn medicinsk sekreterare i Norrtälje sjukhus, avdelning 3 (kirurgen).  2019-08-19

Foto: Mostphotos

Onödig oro över e-journaler

E-journaler kommer att innebära ökad arbetsbelastning. Det befarade många läkare inför lanseringen för några år sedan. Men ny forskning visar att det inte alls blev så.  2019-08-19

Medicinska sekreteraren Vanja Kronlund handleder Lina Langebro och Klara Persson. Foto: André de Loisted

Öppnar för fler praktikanter

Utan fler praktikplatser kan utbildningarna för ­medicinska sekreterare inte växa. Men många ­arbetsgivare saknar både handledare och fysiskt ­utrymme. Skånes universitetssjukhus har infört en ny modell för att lösa problemet.  2019-08-19

Amanda Hansson Veronica Johansson, Josefine Carlsson och Erik Hellstrand-Junhem är missnöjda med de löner som erbjuds. Foto: Marlin Johansson

Studenter kräver högre löner

”Orimligt låga”. Så beskriver studenterna som går den tvååriga utbildningen till vårdadministratör i Region Jönköpings län de löner de erbjuds under sommaren i väntan på att nästa termin ska börja.  2019-08-19

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb