×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

  • Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Bostadsbolag fick nog av hot på nätet

2014-09-08, Tidningenvision.se

Kritik är okej, men inte rasism och kommentarer om hyresgäster och anställda. Bostadsbolaget Mitthem agerade och fick stopp på kränkningarna på Facebook.

– Vi vill inte att medarbetare och de som besöker vår Facebooksida ska känna obehag, säger Elin Helgesson, kommunikatör på Mitthem i Sundsvall.

I slutet av sommaren skrev hon själv ett inlägg om att man beslutat ta bort en rad kommentarer, samt att man ser mycket allvarligt på meddelanden med kränkande och hotfullt innehåll riktat mot personalen.  

– Det är några av våra följare som är väldigt missnöjda och det var främst en väldigt aggressiv ton och ovårdat språk i inläggen. Både främlingsfientliga kommentarer och andra kommentarer där de skrev ut namnen på hyresgäster och personal, säger Elin Helgesson.

Gjorde ni en polisanmälan?

– Nej, vi känner inte att vi har behövt det. De kommentarer vi tar bort ligger kvar bakom en vägg, och vi har frågat dem som skrivit inläggen om de vill vända sig direkt till oss.

Mitthem har en tydlig policy för Facebook, och Elin Helgesson betonar i sitt inlägg att kommentarer inte tas bort för att de är negativa mot Mitthem, utan för att de bryter mot policyn. Alla är välkomna med både positiv och negativ kritik men det måste ske med en god ton.

Har det blivit bättre?

– Ja, vi fick bra respons på inlägget. Många höll med och efter det är det en mycket bättre ton på Facebook.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Privat foto: Maria karlsson

Vad är det bästa med att viga par?

Fem frågor till Maria Karlsson, receptionist och vigselförrättare i Vara kommun.  2019-06-03

På onsdagar ska alla elever på SSHL bära skoluniformen. Mörkblå kavaj, vit skjorta med slips och gråa byxor eller kjol.
Foto: Lasse Nilsson

Ger trygghet långt hemifrån

Hur klarar man som 14-åring att ensam flytta från ­familjen till andra sidan jordklotet och bo på internat­skola? Skolsekreteraren Janette Johansen hjälper ungdomar att förbereda sig för den stora omställningen.  2019-06-03

Enligt den tidigare lönekonsulten Ingrid Enulf i Lund har det varit mycket strul med det nya systemet. Foto: André De Loisted

Stökigt vid systembyte

Ofärdiga funktioner och alltför basic utbildning. Det var några saker som gjorde att arbetsmiljön blev rörig när man införde ett nytt lönesystem i Lund.  2019-06-03

Störst ökning i skolan

Skoladministratörerna är de administratörer i kommunerna som fått störst löneökningar de senaste två åren.  2019-06-03

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb