×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

  • Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Större löneskillnader på privata kliniker

2014-11-14

Lönespridningen bland tandsköterskor är större i privat sektor. Där ligger spannet mellan den lägst och högt betalda tandsköterskan på 6 250 kronor, medan den i offentlig ligger på 4 600 kronor.

Det visar partsgemensam statistik från Vision, SKL samt Unionen och Vårdföretagarna. Man kan också konstatera att de bäst betalda tandsköterskorna på privata kliniker tjänar drygt 3 000 kronor mer i månaden än motsvarande grupp i landstinget.

Medianlönen bland Visions tandsköterskemedlemmar är 23 300 kronor i månaden. Unionen och Vårdsföretagarna har ingen motsvarande siffra, men statistiken ger en fingervisning om att lönerna där är något högre.

Artiklar

När Linda Westin använder den digitala skannern kan patienten se bilderna på bildskärmen. Foto: Johan Gunséus

Prövar nytt varje dag

På innovationskliniken Idun i Umeå testas ny teknik och arbetssätt hela tiden. ”Det är utvecklande att vara en del av något nytt”, säger tandsköterskan Linda Westin.  2019-01-21

Jessica Steiner Tandsköterska och tandhygieniststudent

Varför skolar du om dig?

Fem frågor till Jessica Steiner, tandsköterska och tandhygieniststudent.  2019-01-21

Foto: Mostphotos

Effektiv tandvård med webblösning

Det är ont om tid och personal. I vår testar Folktandvården Sörmland ett par digitala tjänster i hopp om att hitta en utväg.  2019-01-21

Karin Johansson är nybliven ortodontiassistent.  Foto: Anders Andersson

Går miste om poäng

I våras blev det klart att ortodontiassistenter inte längre kommer att utbildas på högskolan. Utbildningen ges i stället i folktandvårdens egen regi.  2019-01-21

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb