×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • 
           
Teknikern Janne Skåhlberg är glad över det nya avtalet, som innebär att han slipper förlora ett par tusenlappar i månaden. Foto: Anna Rehnberg

    Teknikern Janne Skåhlberg är glad över det nya avtalet, som innebär att han slipper förlora ett par tusenlappar i månaden. Foto: Anna Rehnberg

Nya avtalet räddar lönerna

2014-11-28, Tidningenvision.se

Tidningen Vision nr 15 2014. Visions hårda förhandlingar med Renova i Göteborg lyckades. Nu slipper personalen på de kommunala bolagen gå ner i lön.

Efter en lång och segdragen strid har 300 Visionmedlemmar på de kommunala bolagen Renova och Renova Miljö AB fått nya avtal som innebär att de flesta anställda flyttas över till KFS återvinningsavtal.

De anställda kommer trots detta att få i stort sett oförändrade villkor. Dessutom kommer de som arbetar inom energisektorn att fortsätta gå på energiavtalet, som har högre ersättningsnivåer för bland annat jour, beredskap och OB. Under ett års tid har Vision kämpat för detta.

– Jag tycker det är underbart att man äntligen kom i hamn med avtalet, säger Janne Skåhlberg, el/instrumenttekniker.

Fjärrvärme- och återvinningsbolaget Renova i Göteborg delades för en tid sedan upp i två bolag: Renova AB och Renova Miljö AB. Arbetsgivaren ville att återvinningsavtalet skulle börja gälla för alla anställda på dotterbolaget Renova Miljö AB när deras anställningar flyttas över till det nya bolaget 1 januari 2015.

För Janne Skåhlberg, som då skulle ha fått byta avtal, hade det lett till en förlust på 1 000–2 000 kronor i månaden före skatt.

– Nu är vi tillbaka på ruta ett, men mycket energi och oro har gått åt till ingen nytta, säger han.

Ralph Rosenlund, Visions avdelningsordförande på Renova berättar att parterna under lång tid stod långt ifrån varandra och att man till slut fick kalla in de centrala parterna.

– Nu har vi kommit fram till en överenskommelse som vi kan stå för.

Renovas HR-chef Lotta Barclay vill inte bli intervjuad, men säger i ett mejl att Renova tycker det är mycket positivt att parterna nu kommit överens.

Artiklar

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Patti Hansén har inget fast kontor utan jobbar på plats på enheterna han ansvarar för. Foto: Sofia Sabel.

Patti Hansén: ”Det går att utrota hemlösheten”

Ingen ska behöva sova på gatan. Det menar socialpedagogen Patti Hansén, verksamhetschef för området hemlösa på Räddningsmissionen. Han kräver ett politiskt uppvaknande och vill att fler riktar blickarna mot Finland.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb