×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • ”En högre lönenivå kan locka folk att 
börja jobba här”, säger Jessica Sjöberg, medicinsk sekreterare på Akademiska i Uppsala. Foto: Johan Wahlgren.

    ”En högre lönenivå kan locka folk att börja jobba här”, säger Jessica Sjöberg, medicinsk sekreterare på Akademiska i Uppsala. Foto: Johan Wahlgren.

Bristen ledde till lönelyft

2014-11-27

Tidningen Vision nr 16 2014. Akademiska sjukhuset i Uppsala gör en extra lönesatsning på medicinska sekreterare. Orsaken är brist på personal.

Det är brist på medicinska sekreterare på Akademiska universitetssjukhuset i Uppsala. Därför har arbetsgivaren valt att prioritera gruppen i den senaste lönerevisionen. Även specialistsjuksköterskor fick av samma skäl en extra höjning.

– De medicinska sekreterarna har fått mellan 200 och 2 500 kronor extra,
utöver den individuella höjningen, säger Vivianne Lövgren, avdelningsordförande för Vision i Uppsala läns landsting.

Men Vivianne Lövgren menar att satsningen på de medicinska sekreterarna borde ha varit ännu större.

– Jag tycker ändå att de tjänar för lite, med tanke på det jobb som de gör i dag. De har ett otroligt ansvar som sitter och diagnoskodar – gör de fel får landstinget inte in pengar.

Jessica Sjöberg, medicinsk sekreterare på neurodivisionen, höjde sin lön med över 2 000 kronor och tjänar i dag 25 800 kronor i månaden.

– Det tycker jag var en bra höjning. Det känns verkligen som en satsning.

Att det är underskott på medicinska sekreterare märker Jessica Sjöberg på flera sätt.

– Nu har vi tomma tjänster som fylls först efter nyår. Tills dess innebär det att vi andra får täcka upp och hjälpa till. Dessutom märks det på att det är många utannonserade tjänster – till och med i primärvården, där det är väldigt populärt att jobba, söker man personal.

Artiklar

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Patti Hansén har inget fast kontor utan jobbar på plats på enheterna han ansvarar för. Foto: Sofia Sabel.

Patti Hansén: ”Det går att utrota hemlösheten”

Ingen ska behöva sova på gatan. Det menar socialpedagogen Patti Hansén, verksamhetschef för området hemlösa på Räddningsmissionen. Han kräver ett politiskt uppvaknande och vill att fler riktar blickarna mot Finland.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb