×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Så ska Vision bli starkare

2014-12-05

Tidningen Vision nr 16 2014. Med hjälp av regionala nätverk ska Vision få fart på det fackliga arbetet på privata arbetsplatser.

Under flera år har Vision försökt hitta fungerande former för det fackliga arbetet på företag på den växande privata vård- och omsorgsmarknaden. Här finns ingen facklig tradition att falla tillbaka på. Dessutom är många av enheterna små och ständiga ägarbyten skapar på många håll en brist på långsiktighet i verksamheten.

– Jämfört med den kommunala sidan ligger den privata långt efter. Nu har vi ett sätt att flytta fram positionerna och få fler på den privata sidan att vilja engagera sig fackligt på sin arbetsplats, säger Magnus Sällström, Visionombud på Vardaga (tidigare Carema).

Han låg bakom den motion som ledde till att  Visions förbundsmöte i Gävle i september beslutade att satsa på regionala nätverk inom de privata avtalsområdena. Tanken är att nätverks­träffarna ska stärka de förtroendevalda i deras fackliga roll. Här ska man få grepp om vilka frågor de behöver hjälp med och hur de förtroendevalda kan dra nytta av sina olika erfarenheter.

– Det handlar om att titta på sin egen arbetsplats och berätta vad man behöver stöd med. Det kan vara en utbildning om arbetsrätt eller att göra en undersökning om varför medlemmar väljer att inte bli Visionombud, säger Magnus Sällström.

Nätverksträffarna ska ske regionvis, men för att erfarenheterna ska spridas vidare över landet kommer en särskild samordnare att utses. För att lyfta frågorna ytterligare i förbundet kommer de regionala nätverken även ha en gemensam nationell träff en gång om året.

– Förhoppningen är att fånga upp människor som har ett fackligt intresse och få dem att bilda klubbar och ta på sig fackliga uppdrag.

Artiklar

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Patti Hansén har inget fast kontor utan jobbar på plats på enheterna han ansvarar för. Foto: Sofia Sabel.

Patti Hansén: ”Det går att utrota hemlösheten”

Ingen ska behöva sova på gatan. Det menar socialpedagogen Patti Hansén, verksamhetschef för området hemlösa på Räddningsmissionen. Han kräver ett politiskt uppvaknande och vill att fler riktar blickarna mot Finland.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb