×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

  • Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

S lovar 6000 nya administratörsjobb

2014-08-21, Tidningenvision.se

6000 långtidsarbetslösa ska få jobb i skolan. Det är Socialdemokraternas senaste vallöfte, enligt Aftonbladet. Förhoppningen är att slå två flugor i en smäll – minska lärarnas pappersarbete och ge människor i Fas 3 ett riktigt jobb.

Nu lovar Socialdemokraterna att anställa 6000 av de långtidsarbetslösa inom skolan, enligt en artikel i Aftonbladet. För samtidigt som lärarna har för mycket administration på sitt bord står många helt utanför arbetsmarknaden. Förhoppningen är att de långtidsarbetslösa, som befinner sig i det sista steget i sysselsättningsgarantin Fas 3, ska få en ny chans på arbetsmarknaden genom de föreslagna arbetstillfällena. Arbetsuppgifterna ska skräddarsys efter den enskilde men det kan exempelvis handla om att sköta administrationen kring nationella prov eller vara vakt under elevernas raster. De nya jobben ska kombineras med utbildning och introduktion som anpassas efter den anställdes tidigare erfarenheter. Jobben ska ha kollektivavtalsenliga löner – en kostnad som staten står för. Totalt handlar det om 400 miljoner kronor om året som skulle avsättas från och med nästa år.

Enligt Anneli Hagberg, välfärdspolitisk talesperson på Vision har facket inte något emot den här typen av välfärdstjänster men hon betonar att det är av stor vikt att de som får de här jobben behandlas på samma sätt som övriga anställda.

– Fackets ansvar är att se till att alla på en arbetsplats får samma förutsättningar för att sköta jobbet på ett bra sätt. Det får inte skapas a- och b-lag på arbetsplatsen utan alla måste garanteras en god arbetsmiljö, samma villkor och liknande.

Tror du att den här typen av jobb kan påverka den befintliga administrativa personalen?

– Jag tror inte att någon behöver vara rädd för att förlora sitt jobb. Sådana tjänster kan snarare bidra till att minska belastningen på dem som jobbar som exempelvis skoladministratörer. Men är det så att introduktionen av en nyanställd skulle hamna på den ordinarie personalstyrkan så ska dessa naturligtvis kompenseras för det utökade ansvaret.

 

Ellen Larsson

ellen.larsson@vision.se

Artiklar

Privat foto: Maria karlsson

Vad är det bästa med att viga par?

Fem frågor till Maria Karlsson, receptionist och vigselförrättare i Vara kommun.  2019-06-03

På onsdagar ska alla elever på SSHL bära skoluniformen. Mörkblå kavaj, vit skjorta med slips och gråa byxor eller kjol.
Foto: Lasse Nilsson

Ger trygghet långt hemifrån

Hur klarar man som 14-åring att ensam flytta från ­familjen till andra sidan jordklotet och bo på internat­skola? Skolsekreteraren Janette Johansen hjälper ungdomar att förbereda sig för den stora omställningen.  2019-06-03

Enligt den tidigare lönekonsulten Ingrid Enulf i Lund har det varit mycket strul med det nya systemet. Foto: André De Loisted

Stökigt vid systembyte

Ofärdiga funktioner och alltför basic utbildning. Det var några saker som gjorde att arbetsmiljön blev rörig när man införde ett nytt lönesystem i Lund.  2019-06-03

Störst ökning i skolan

Skoladministratörerna är de administratörer i kommunerna som fått störst löneökningar de senaste två åren.  2019-06-03

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb