×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Allt fler ofasta jobb i kommunerna

2014-08-22, Tidningenvision.se

Fack och arbetsgivare är överens om att visstidsanställningarna ska minska i kommunerna. Men utvecklingen går åt andra hållet. Under de senaste fyra åren har det tillkommit nästan 26 000 tidsbegränsade jobb i kommunerna.

–Vi i Vision tycker att visstidsanställningar kan fylla ett visst behov,  men vi tycker att de överutnyttjas och att det borde finnas utrymme för att ha fler tillsvidareanställda, säger Karl Lundberg, ombudsman på Visions funktion för löner och yrkesvillkor.

Under det andra kvartalet 2010 arbetade drygt 801 000 personer i kommunerna. 166 400 eller 21 procent av dem, hade en visstidsanställning.  Vid samma tidpunkt i år hade de otrygga anställningarna ökat med drygt 25 800 personer samtidigt som de fasta anställningarna minskat med nästa 11 000 personer.

–Jag vet faktiskt inte vad det beror på, vi har inte analyserat det de senaste åren. Det kan vara så att kommunerna projektanställer mer när flyktingmottagningen ökar och inom teknik och samhällsbyggnad när man ska bygga, säger Agneta Jöhnk direktör på SKL:s avdelning för arbetsgivarpolitik.

Sveriges Kommuner och Landsting har som mål att kommunerna ska minska visstidsanställningarna men kan enligt Agneta Jöhnk inte göra så mycket mer än att fortsätta uppmana kommunerna att inte överutnyttja visstidsanställningarna.

–Om vi ska kunna rekrytera många bra medarbetare framöver måste man verkligen tänka sig för. Om man ska kunna behålla bra personal måste man kunna erbjuda andra anställningar än bara visstidsanställningar, säger hon.

Är du oroad över utvecklingen?

–Om man gör det främst inom äldreomsorgen och socialtjänsten kan jag ju bli orolig. När man visstidsanställer måste man ju verkligen fundera på varför man gör det. Vi skulle behöva göra en ordentlig analys av varför det ökar och var det ökar innan jag kan bli väldigt orolig, säger Agneta Jöhnk.

Karl Lundberg säger att det är framförallt unga som har tidsbegränsade anställningarna.

–Otryggheten handlar inte bara om man är osäker på hur länge man har ett jobb eller inte. De leder också ofta till följdproblem som att skaffa bostad och banklån.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Projektledare AnnaMaria 
Styf (i mitten) har rekryterat 20 demokrati­ambassadörer. Både Hussein Abowarrad och Niki Pour Metrahi har erfarenhet av att jobba med unga Foto: Rickard Kilström

Här ska alla röster höras

Valrörelsen är igång i Uppsala. Men för de 24 demokratiambassadörerna handlar det inte om parti­politik utan att få fler till valurnorna. Här sprids kunskap om demokrati och om hur det konkret går till att rösta.  2018-08-14

Maria Mogyoro och Björn Klasson har varsin traineetjänst, just nu i Hudiksvalls kommun. Foto: Petra Berggren.

På väg mot framtidsjobb

Inom de närmaste åren har kommuner och landsting stora behov av nya medarbetare. I Trainee Södra Norrland får unga ­nyutbildade sätta sig in i vad det innebär det att jobba i offentlig verksamhet – och därmed stor chans till framtida anställning.  2017-06-01

Linnéa Claeson är nyvald till ambassadör för Kvinna till Kvinna. Foto Viktor Gårdsäter.

”Juridiken var ett självklart val”

Linnéa Claeson, handbollsspelare och etta på TCO:s lista över framtidens 99 mäktigaste.  2017-05-31

Så förhandlar du första lönen

Det kan kännas nervöst att löne­förhandla för första gången efter ­högskolestudierna. Men att lära sig konsten kan ge rejält klirr i kassan. Anna Lindfors, rådgivare på Vision ­Direkt, ger sina bästa tips.  2017-05-31

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb