×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Länsteater säger upp var tredje anställd

2011-03-23, Tidningenvision.se

Teater Västmanland varslar 12 av 29 anställda om uppsägning, och satsar på att istället hyra in personal. Facket är starkt kritiskt till att ledningen inte låtit de anställda vara med och planera omorganisationen.

Styrelsen för teatern har beslutat att de fasta kostnaderna ska minska med fem miljoner kronor, och i veckan informerades personalen om att 12 av 29 anställda ska sägas upp.

– Vi spelar mindre och mindre teater för varje år. Det beror på att de fasta kostnaderna för hyra och personal tar en allt större del av budgeten. Vi måste komma ur den utvecklingen, säger Tore Öberg, tillförordnad teaterchef.

Vilka tjänster som försvinner är inte klart, men neddragningen kommer att beröra all personal, inte bara skådespelare utan även tekniker och administration.

– Förhandlingarna har inte börjat än, så det är för tidigt att säga, men personalminskningen kommer säkert att ske brett över hela teaterns verksamhet, säger han.

Tanken är att man nu ska kunna producera mer teater genom att använda en större del av budgeten till att hyra in tillfälliga skådespelare. Neddragningen av de fasta kostnaderna väntas också göra det lättare att rekrytera en ny teaterchef.

– Det är inte något konstigt med att hyra in personal. Det gör vi redan idag.  Men visionen är att vi ska spela mer teater och åtgärden för att nå dit är att dra ned 12 tjänster. Vi får inte ekvationen att gå ihop, vi går ju redan på fälgarna, säger Ulrika Dalenstam, ombud för teaterförbundet på Teater Västmanland.

Hon är också starkt kritisk till att personalen inte tillfrågats i planeringen av teaterns framtid.

– På andra arbetsplatser bygger man visioner tillsammans med personalen. Här har vi bara fått besked om varslet.  Det är extremt odemokratiskt, säger hon.
 

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb