×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

  • Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Tvingas både bromsa och gasa

2011-01-27, Tidningenvision.se

Samtidigt som personalstyrkan inte får öka totalt måste man rekrytera mycket ny personal för att ersätta alla som går i pension. Landstingen står inför en knepig situation de kommande åren.

Alla landsting strävar efter att hålla ned personalstyrkan de kommande åren, några minskar för att klara ekonomin. Samtidigt måste landstingen anställa mycket ny personal för att klara de stora pensionsavgångarna.  Under de kommande 15 åren går nästan hälften av den nuvarande personalen i pension.

Ett exempel är Norrbotten som bantat ned personalstyrkan med ett 100-tal anställda sedan 2009.

–Det är ett paradoxalt läge. Även om ekonomin är begränsad har vi ett stort fokus på rekrytera ung personal som kan ersätta dem som går i pension. Det gäller både vården och administrationen. Och inte minst ingenjörerna och teknikerna där konkurrensen från privata företag är stor, säger personalchef Ingrid Stridfeldt.

Men landstingen kommer inte att behöva samma kompetens i framtiden som man har i dag. Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, håller just på att analysera och sammanställa vilken kompetens som behövs för att möta ökade vårdkrav från en åldrande befolkning och en snabb utveckling inom läkemedel och teknik. Bedömningar visar att vården kommer att bli allt mer specialiserad i framtiden vilket också ställer höga krav på välutbildad personal.

–Om man tittar på läkarsidan tar det ju tio till tolv år innan vi har en specialist, så det är väldigt viktigt att landstingen har en bra kompetensbehovskartläggning, säger Britt–Inger Kajnäs, sektionschef på arbetslivssektionen på SKL.

Hon ger också några exempel på kompetenser det kommer att bli ett ökat behov av i framtiden.

–Det behövs till exempel logistiker, beteendevetare och ökad teknisk kompetens i vissa specialiteter, säger Britt-Inger Kajnäs.

Lasse Nilsson

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb