×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

  • Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Så kan domen påverka svenska tandsköterskor

2011-01-26, Tidningenvision.se

Än så länge är det osäkert hur den norska domen kommer att påverka tandsköterskor i Sverige. Här ger tre personer sin syn på saken vad domen innebär.

Margareta Molius, ordförande i Tandvårdskadeförbundet:

– Mycket, hoppas jag. En domstol har äntligen slagit fast det vi länge har vetat och påtalat – att kvicksilver är ett hälsovådligt gift som gör
människor sjuka.

Vad hoppas du på nu?

– Att juristerna på SKTF och LO-TCO Rättsskydd tar hjälp av de norska juristerna och Tannhelsesekretærenes Forbund. De har drivit på och varit envisa på ett helt annat sätt än facket i Sverige.

Berit Lindh, tandsköterska i Åstorp, som haft värk, yrsel, sömnproblem och hjärtklappning:

– För oss som har blivit sjuka känns det naturligtvis bra att en domstol har slagit fast att det finns ett samband. För mig är det en bekräftelse på att jag inte är någon "sveda och värkkärring" som jag har kallats, utan att det handlar om kvicksilverförgiftning.

Tror du att du får dina besvär klassade som arbetsskada?

– Jag hoppas så klart. Ingen har tagit oss tandsköterskor på allvar, efter alla dessa år vore det härligt att få upprättelse.

Monica Svanholm, nationellt ansvarig för arbetsskador på Försäkringskassan:

– Vi har en annan modell än i Norge. Vi har ingen lista på olika sjukdomar eller symptom som automatiskt berättigar till ersättning. Kan du bevisa att du blivit utsatt för en förgiftning som sätter ned arbetsförmågan och gör att du förlorar inkomst då får du ersättning från det svenska systemet.

Vad händer om domstolen i Sverige kommer med en liknande dom som i Norge?

– Det skulle innebära en ny praxis och den skulle vi naturligtvis följa.

Niklas Lindstedt

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb