×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

  • Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kommuner bröt mot lagen

2011-01-31, Tidningenvision.se

Halmstad, Färgelanda och Sundsvall bröt mot lagen när de upphandlade byggentreprenader. I en ny rapport varnar Konkurrensverket för följderna för den som gör på samma sätt.

I juli i fjol fick Konkurrensverket möjlighet att i domstol kräva upphandlande myndigheter på en upphandlingsskadeavgift om de brutit mot lagen om offentlig upphandling, LOU.

Det blev också möjligt att begära att ett felaktigt avtal kan ogiltigförklaras.

Nu har Konkurrensverket tittat närmare på hur det ser ut med stora byggentreprenader i kommuner, landsting och stat. Och av 21 undersökta kommunala byggentreprenader fann Konkurrensverket att 3 var otillåtna direktupphandlingar, kommunerna hade inte följt lagens bestämmelser.

Det rör sig om en idrottsarena i Halmstads kommun, en industrifastighet i Färgelanda och ett äventyrsbad i Sundsvall.

Konkurrensverket konstaterar att kommunerna brutit mot lagen och varnar för att de som i fortsättningen gör det riskerar miljonböter och att avtalen ogiltigförklaras.

Anledningen till att de undersökta kommunerna klarar sig den här gången är att deras felaktiga upphandlingar startades före 15 juli förra året, alltså innan de nya reglerna trädde i kraft.

Konkurrensverkets generaldirektör Dan Sjöblom hoppas att reglerna, och verkets rapport, ska ha en ”uppstramande effekt” på dem som upphandlar. Han tycker att det är anmärkningsvärt att så stora byggprojekt som de undersökta har upphandlats i strid mot lagen.

– Det är allvarligt eftersom det handlar om skattebetalarnas pengar som ska användas på bästa sätt, säger han.

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb