×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

  • Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

"Jag ville bara tjäna pengar”

2011-01-25, Tidningenvision.se

Namn: Maria Wetterstrand. 
Ålder: 37 år. 
Yrke: Språkrör i Miljöpartiet sedan 2002. 
Aktuell: Lämnar uppdraget som språkrör i vår.

Vilket var ditt första jobb?
– Räknas sommarjobb? I så fall var det som städare på en camping i Eskilstuna när jag var 16. Jag tömde sopor och städade stugor, tvättstugan, duschar och sånt. Jobbet fick jag genom min pappa som arbetade på kultur- och fritidsförvaltningen i Eskilstuna.

Trivdes du?
– Det var helt okej, men ibland var det lite sunkigt minns jag. En gång skulle jag städa ett rum där en man, som hade blivit tvångsplacerad av socialen, hade bott en natt. Utan att gå in på några detaljer kan jag säga att det var äckligt. Mycket äckligt.

Vad köpte du för första lönen?
– Det var inget speciellt som jag sparade till. Jag ville bara tjäna pengar och känna mig fri. Jag minns inte säkert men kanske var det för de pengarna som jag åkte till Roskildefestivalen och tåg till Italien och hälsade på en kompis.

Du var 16 år – hur tänkte du dig din framtid?
– Jag har aldrig varit den bekymrade typen och hade inga speciella planer. Jag såg möjligheter överallt och tänkte att jag kunde flytta vart som helst i landet för att plugga det jag var intresserad av.

Vilket var ditt första ”riktiga” jobb?
– Som kanslisekreterare på Miljöpartiets riksdagskansli. Det var efter riksdagsvalet 1994 när partiet kom tillbaka till riksdagen. Arbetsuppgifterna var enkla, som att faxa och koka kaffe, men jag var överlycklig när jag fick det jobbet.

– Jag var där i ett år innan jag började läsa biologi vid Göteborgs universitet. När jag sökte dit minns jag att jag drömde om att komma tillbaka till riksdagen och bli partiets miljöpolitiska expert. Det var det bästa och finaste jobb jag kunde tänka mig.

Och så blev det?
– Ja, men det var ingenting jag tänkte på under utbildningens gång. Men när jag hade tagit examen blev den tjänsten ledig och jag fick den i hård konkurrens med hundra andra sökande. Det var för bra för att vara sant!

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb