×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Gävle rekryterar utan känslor

2011-01-28, Tidningenvision.se

Nej till magkänsla, ja till tydliga kravspecifikationer. Så lyder mångfaldsreceptet i Gävle kommun.

För två år sedan fick tjänstemännen i Gävle ett uppdrag från politikerna att bli bättre på mångfald och rekrytering. Det blev startskottet på ett arbete som ofta lyfts fram som ett föredöme.

Arbetsgivaren har tillsammans med facken tagit fram en så kallad rekryteringsguide, som beskriver hur en kompetensbaserad – till skillnad från en känslomässig – rekrytering ska gå till.

Grundtanken är att kommunens 400 chefer ska göra sina rekryteringar utifrån noggranna kravprofiler.

–Vi försöker lära oss att rekrytera med kvalitet. Då måste man först veta vilka behov som finns och vilka förmågor som behövs. När man får in ansökningarna ställer man dem mot kravspecifikationen. Först då kan man komma bort från det lösa tyckandet, säger Annica Lidén, personalchef i kommunen.

När man har lärt sig att rekrytera utan att diskriminera, så ökar inte bara mångfalden utan också kvaliteten eftersom duktiga personer inte sållas bort av magkänsliga rekryterare. Så kan man sammanfatta idéerna i Gävle.

En utvärdering kommer att göras om cirka ett år, men Annica Lidén tycker sig redan se tecken på att idéerna har stöd i organisationen.

Har ni övervägt att använda avidentifierade ansökningar?

–Nej, faktiskt inte. Den frågan har vi inte diskuterat över huvud taget. Vi har valt att arbeta på ett annat sätt, säger Annica Lidén.

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb