×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

  • Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Färre tjänster när stadsdelar slås ihop

2011-01-28, Tidningenvision.se

Vid årsskiftet gick Göteborgs stad från 20 till 10 stadsdelar – vilket kan innebära att tjänster försvinner. För att säkra jobben kräver SKTF ett tillfälligt anställningsstopp för flera yrkesgrupper.

Strax före jul fick många anställda i Göteborgs stad tömma sina skrivbord och flytta till en ny arbetsplats. Sammanslagningarna kan också leda till att anställda blir utan tjänst. Hittills har SKTF konstaterat ett visst överskott på enhetschefer. Risken finns även för andra yrkesgrupper.

Som en säkerhetsåtgärd kräver SKTF i Göteborg nu ett tillfälligt anställningsstopp för administrativ personal, personal­vetare, ekonomer och chefer. Uppstår det en vakans bland dessa yrkesgrupper ska rekryteringen ske bland den befintliga personalen, anser SKTF.

–Just nu måste man vara försiktig så att man inte tar in personer utifrån i dessa yrkesgrupper, säger Lennart Merking, styrelseledamot i SKTF Göteborg, som också berättar att SKTF redan har stoppat en extern annonsering till en tjänst som enhetschef inom telefoni.

Utöver stadsdelsförvaltningarna har Göteborg ett 20-tal fackförvaltningar. Även för dessa bör anställningsstoppet gälla, menar Lennart Merking.

Johanna Hasselgren, arbetsrättsjurist på stadskansliet i Göteborg, har inte sett skrivelsen från SKTF. Hon säger dock att det är en självklarhet att man i första hand prioriterar redan anställd personal för vakanta tjänster.

–Men frågan är om vi ska ta till formella stopp. Det kan ju finnas enskilda situationer då man ändå väljer att rekrytera externt för att kvalifikationerna inte finns bland de som är övertaliga i staden, säger hon. 

Omorganisationen innebär också att olika arbetskulturer ska jämkas samman. Socialsekreteraren Kristina Kristiansen arbetar sedan årsskiftet i stadsdelen Västra Göteborg, en sammanslagning av stadsdelarna Tynnered, Södra Skärgården och Älvsborg som hon själv arbetat i.

–I Tynnered, som vi slås ihop med, jobbar de på ett annat sätt än vad vi gör. Jag tror att det kommer att ta ett tag innan den här sammanslagningen sätter sig, säger hon.

Många anställda väntar också på besked om var deras nya arbetsplats ska hamna. Exempelvis inom individ- och familjeomsorgen i den nybildade stadsdelen Angered.

–För oss är den största frågan var ska vi sitta, om alla ska sitta tillsammans eller om vi ska vara nära klienterna, säger Tina Niinisalo, socialsekreterare och SKTF-ordförande i Angered.

Några andra kommuner som nyligen slagit samman förvaltningar:

Borås: Tio kommundelar blir tre stadsdelar.

Örnsköldsvik: Åtta förvaltningar blir fem.

Ulricehamn: Sex förvaltningar slås ihop.

Mörbylånga: Kommunens sex förvaltningar blir en storförvaltning

Halmstad: Två nya storförvaltningar inom utbildning/arbets­marknad och
samhällsbyggnad.

Vellinge: Fyra förvaltningar slås ihop.

Härjedalen: Nio förvaltningar blir fyra.

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb