×

 

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

  • Under 30 år? 100 kr för hela första året
  • Student? 100 kr för hela studietiden

Om medlemskapet

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Dalarna bröt mot lag om valfrihet

2011-01-27, Tidningenvision.se

Genom att ställa krav som begränsar möjligheten för vårdcentraler att öppna filialer har Landstinget Dalarna har brutit mot lagen om valfrihetssystem, LOV. Det har Konkurrensverket slagit fast.

I Dalarna har det förts en diskussion kring om vårdcentraler får ha filialer eller inte. I juni förra året beslutade landstingets hälso- och sjukvårdsutskott att filialer är tillåtna om de ligger inom vårdcentralens närområde. Men det finns ingen bestämd gräns för vad som ska räknas som närområde. I stället är det avståndet till närmaste vårdcentral som avgör. Närområdet upphör helt enkelt när avståndet till annan vårdcentral är kortare än till den egna vårdcentralen.

Dessutom har landstinget beslutat att en vårdcentral som redan har en filial får ha kvar den även om en ny vårdcentral skulle etablera sig inom närområdet.

Landstinget Dalarna anmäldes till Konkurrensverket. Enligt anmälan har landstinget genom att begränsa möjligheterna att öppna filialer skyddat de egna vårdcentralerna och hindrat privata vårdgivare att starta verksamheter.

Konkurrensverket går på anmälarens linje och slår fast att landstingets villkor har missgynnat de vårdcentraler som önskat öppna nya filialer. Enligt beslutet främjar inte villkoren för filialerna målsättningen om god vård. Dessutom har landstinget brutit mot principerna om likabehandling då de gett befintliga vårdcentraler, det vill säga sina egna vårdcentraler, en fördel gentemot nya leverantörer inom valfrihetssystemet.

Sara Pramsten

sara.pramsten@sktf.se

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb